Odp: Kamera na Kask ... (??)
Cześć, ja zakupiłem panasonic sdr sw20 do normalnych potrzeb, ale zrbiłem uchwyt na kask i się sprawdza, kamerą można kręcić nawet pod wodą i może wypaść z ręki z 1m wysokości, kręci super, polecam...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Kamera na Kask ... (??)
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Cześć, ja zakupiłem panasonic sdr sw20 do normalnych potrzeb, ale zrbiłem uchwyt na kask i się sprawdza, kamerą można kręcić nawet pod wodą i może wypaść z ręki z 1m wysokości, kręci super, polecam...
cross ta co jest na dole za 149 Eur w posce w sklepie kosztuje 279 zł ... własnie nad nia sie zastanawiam , tez ma 640x480 i 30 kl/sek , generalnie chce jakas kamerke nie proo ale taka zeby sobie jazdy nagrywac na torze i miescie :D
Dobrze, że poruszyliście ten temat.
Testowo jeździłem z kamerką Oregon co nagrywa 640x480. Jak jest ładny dzień i kamerkę masz na kasku to w miarę dobrą jakość się uzyskuje, choć ale nie jest ona dla mnie zadowalająca, bo obraz potrafi się rozmazać i powstają zawiechy.
Filmiki w necie z kamerki GoPro są świetnej jakości (polecam wpisać nazwę na serwisie www.vimeo.com). W specyfikacji piszą, że to rozdzielczość 512x384, więc prawdopodobnie to zasługa dobrej optyki? Zna się ktoś z Was na tym?
tu mieliśmy kamerkę oregon - Oregon jeszcze jadźka byla:( http://pl.youtube.com/watch?v=mEQfmJzvYzw
Żadna z kamer które wymieniliście nie da jakości lepszej niż na youtube. Problem polega w rejestracji obrazu. Bo to jest zapis z kompresją która drastycznie ucina jakość dodatkową sprawą jest dalekosiężność kamery no i to czy łapie szczegóły. Jeśli trawa jest widziana jako zielona plama to ja szczerze dziękuje za taką kamerą.
Jedynym rozwiązaniem które daje dobrą jakość obrazu jest zewnętrzna głowica montowana na kasku oraz osobno rejestrator obrazu czyli np klasyczna kamera cyfrowa.
Żadna z kamer które wymieniliście nie da jakości lepszej niż na youtube. Problem polega w rejestracji obrazu. Bo to jest zapis z kompresją która drastycznie ucina jakość dodatkową sprawą jest dalekosiężność kamery no i to czy łapie szczegóły. Jeśli trawa jest widziana jako zielona plama to ja szczerze dziękuje za taką kamerą. Jedynym rozwiązaniem które daje dobrą jakość obrazu jest zewnętrzna głowica montowana na kasku oraz osobno rejestrator obrazu czyli np klasyczna kamera cyfrowa.
ta wszystko pieknie ladnie tylko problem jest jeden w np. moim motocyklu nie ma nawet gdzie paczki husteczek upchnac a co dopiero corder dlatego takei rozwiazanie odpada ;)
http://pl.youtube.com/watch?v=PG5HZuRKLvg&feature=related
http://pl.youtube.com/watch?v=0WTOjeV6VgI
po obejrzeniu milion filmików musze stwierdzićże atc5k najlepiej z teog towarzystwa wypada
psatp napisał/a:Żadna z kamer które wymieniliście nie da jakości lepszej niż na youtube. Problem polega w rejestracji obrazu. Bo to jest zapis z kompresją która drastycznie ucina jakość dodatkową sprawą jest dalekosiężność kamery no i to czy łapie szczegóły. Jeśli trawa jest widziana jako zielona plama to ja szczerze dziękuje za taką kamerą. Jedynym rozwiązaniem które daje dobrą jakość obrazu jest zewnętrzna głowica montowana na kasku oraz osobno rejestrator obrazu czyli np klasyczna kamera cyfrowa.
ta wszystko pieknie ladnie tylko problem jest jeden w np. moim motocyklu nie ma nawet gdzie paczki husteczek upchnac a co dopiero corder dlatego takei rozwiazanie odpada ;)
A myślisz że jak jeżdżę na nartach albo an rowerze to mam gdzie to zapakować ? Plecaczek. A jeśli chodzi o motocykl to można zamontować na błotniku i po problemie :)
a efekty np takie :
http://pl.youtube.com/watch?v=8d5xGKPRwQ0
lub :
http://pl.youtube.com/watch?v=rHalVyDzEXU
i co uzywasz zewnetrznego cordera ;? ta plecak nie wygodnie rozwiazanie ja narazie zostane przy moim szajsungu jednak ;p
mój zestaw wygląda jak Twój samsung tylko że kamerka jest troszkę większa no i jest dodatkowe zasilanie dla kamery na kask
Polecam kamery IP jakość rewelacyjna małe rozmiary transmisja przez wifi. Jednak to rozwiązanie trochę kosztuje (szybki laptop do kompresji w czasie rzeczywistym, antena dookolna, wzmacniacz żeby antena miała siłę przebicia, i oczywiście sama kamera. Ale zaletą jest to że dzięki temu można oglądać obraz z kamery bezpośrednio w internecie wystarczy wpisać adres IP kamery. Pracowałem trochę w alarmach przez co miałem trochę styczności z tego typu sprzętem.
o kurde to teraz mnie zaskoczyłeś z takim rozwiązaniem.. :D
Na pewno kojarzycie kamery na skrzyżowaniach ? Zwróćcie uwagę zawsze obok kamery jest antena. Ta sama zasada działania. Prowadzenie okablowania do każdej kamery przez pół miasta mija się z celem. wifi jest już wszechobecne w większych miastach więc takie rozwiązanie nie stanowi problemów technicznych ewentualnie finansowe :D
racja jest poprzez wifi, ale do plecaka lapka ciężko by było zabrać na jakąś traskę, czy na miasto. na tor rzeczywiście rozwiązanie super.
kamera ip wymaga zasilania 12 V czyli od razu rośnie Ci to co masz ze sobą wozić dodatkowym minusem jest słaby zasięg na miasto sobie z tym nie pojedziesz ....
Wszystko zależny w jaką kamerę się zaopatrzysz... Kamery z wbudowanym akumulatorkiem to żadna nowość. Ewentualnie możesz się podpiąć pod akumulator motoru jeśli taki masz oczywiście.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Kamera na Kask ... (??)
Wygenerowano w 0.055 sekund, wykonano 76 zapytań