1

Temat: Mistrzostwa Europy

Witam, wiem że jeszcze daleko do zawodów, ale trzeba się przygotowywać. Czy ktoś byłby zainteresowany wystartowaniem lub samą podróżą na mistrzostwa europy które odbywają się razem z mistrzostwami świata w austrii w Greinbach 12 lipca? niecałe 900km w jedną stronę...
I jeszcze pytanie jedno, czy ktoś planuje starty poza granicami naszego państwa?

KACZOR

2

Odp: Mistrzostwa Europy

Witaj, tak mam tez taki zamiar startow nie tylko w polsce a wyjazd do austri jest calkiem mozliwy !!! Mieszkam w Lublinie wiec mozemy sie dogadac w paru kwestiach :)  Pozdrawiam

Pozdrawiam
Jacek Dembiński

3

Kaczor, jak rozumiem Ty masz zamiar tam wystartować?

Ja planuje (i mam nadzieję, że nie tylko ja) podobnie jak w minionym roku odwiedzić SMoN w Pleven. Myślałem też o dziennikarskiej wizycie na conajmniej jednej rundzie Mistrzostw ale najchętniej takiej, na której wystąpi jakiś reprezentant naszego kraju. Wiadomo, że w Greinbach są na to największe szanse z uwagi na dystans.
Ewentualnie jeśli finałowa runda w Grecji odbędzie się tak jak w ubiegłym roku w Salonikach, można połączyć to tygodniowym urlopem z Pleven.

Na razie chodzą tylko niepotwierdzone plotki, że ktoś jeszcze ma się za granicą pokazać, więc może wkrótce będzie wiadomo coś więcej.

4

Jeśli to nie problem to wstępnie pisał bym sie na Pleven

www.grafimax.pl
Koszulki z dowolnym nadrukiem, reklamy na samochody, napisy na foli, reklamy led, druk wielkoformatowy, strony www

5

Z tego co mi wiadomo kilka osób się szykuje do Pleven. Ja teraz będę kombinował by wystartować w tych zawodach, szkoda tylko że to zadanie jest utrudnione bo Polski nie mogę reprezentować ze względu na przepisy nasze... a co do grecji jestem za:D

KACZOR

6

A jakie to przepisy nie pozwalają Ci reprezentować Polski? Mowa o ME w Greinbach, czy SMoN? O co konkretnie chodzi?

7

Chodzi o mistrzostwa narodów, by PZM Cie wystawił musisz w minionym sezonie zostać sklasyfikowany w pierwszej szóstce... nic dodać nic ująć... we wszystkich innych zawodach wystarczy posiadanie licencji międzynarodowej

KACZOR

8

Wiesz może skąd jest ten przepis dotyczący Pucharu Narodów? W Regulaminie Sportu Motocyklowego PZM nie ma o tym słowa, a z pewnością FIM tego nie wymaga.

9

Dziadki sobie wymyśliły że byłem za słaby w minionym roku by mogli mnie wystawić.. Na spotkaniu PZM ustalono że kadra będzie czołową 6...

KACZOR

10

A nie byłeś? Przecież w MP obsada regularnie oscyluje w okolicach 6 startujacych :) Skoro myślisz żeby startować w Austrii, może też pomyślę, żeby się tam wybrać żeby Ci pokibicować.

11

własnie nie byłem bo zaliczyłem tylko 2 i pół rundy + 1 PZM=  9 pierwszych miejsc 3 drugie i 1 trzecie, co spowodowało że ogólnie kieeepskoooo no ale cóż... Polska piękny kraj tylko Oni..Władza...
A co do Austrii to wyjazd jak najbardziej planowany, tylko teraz próbuję zebrać informację co i jak co do startów w ME i MŚ, bo co nas nie zabije to nas wzmocni:)

KACZOR

12

Czyli tak jak myślałem, jest to po prostu takie ich „widzi mi się” i równie dobrze mogli by objąć tym pierwszą siódemkę i wtedy byś się załapał.
Samo tworzenie kadry przy 10 zawodnikach wydaje się być sporym nieporozumieniem, zwłaszcza, że aby powoływać zawodników do reprezentowania kraju wcale kadra nie jest potrzebna.
Poza tym zgodnie z regulaminem zawodnik nie będący członkiem kadry reprezentować Polskę może.
Ponadto kadra tworzona jest na pół roku, czyli do 30 czerwca. Potem na kolejny półroczny okres może być wybrana znowu i w innym (bardziej docelowym) składzie, zwłaszcza, że już wtedy będziemy na półmetku MP.
Spytam jeszcze u źródła jaki jest cel tworzenia teraz tej kadry, bo może kryje się pod tym coś „niezwykłego”. Na razie wydaje mi się to bardzo nieprzemyślane i obarczone dość sporym czynnikiem niepowodzenia.

13

w Pleven tylko kadry mogą startować a taki jest cel by w tym roku wystawić reprezentację... a co do półmetka MP to raczej nie będę w czołówce bo nie jest to moim celem w tym roku zdobycie tytułu.

KACZOR

14

Regulamin FIM dotycący zawodów Supermoto of Nations nie wymaga aby PZM powoływał wcześniej Kadrę Narodową. Reprezentacją wcale nie musi być kadra to są różne pojęcia.
W Pleven kraj reprezentują trzy osoby, które zgłosi PZM, a czy są one członkami kadry, czy nie, to z punktu widzenia regulaminu FIM, dla obecności w Pucharze Narodów nie ma znaczenia.
Moim zdaniem kadra jest powoływana, bo nikt w PZM nie ma o tym pojęcia, a to tylko zwiększa szanse niepowodzenia przedsięwzięcia.
Do Bułgarii powinni pojechać Ci co prezentują najmniej odbiegające od światowej stawki umiejętności, czują się na siłach, dożyją cali ze swoim sprzętem do końca sezonu i... będą mieli na to hajs, bo chyba nikt nie liczy, że PZM przysponsoruje cokolwiek poza licencją FIM, choć to i tak byłby spory gest z ich strony.