Temat: kx500
pchał :D na allegro jest jeden ładny :) ja bym się nie bawił w wymianę lag tylko sprężynki zmienił i oil ;) same obręcze dokup i na oryginalnych piastach rób to najtaniej będzie i najpewniej bo do alu się nie przekonałem po moim kxie :) ogólnie tanie w utrzymaniu bo to 2t :D jak nicasil zdrowy to już reszta z górki :) sam myślałem nad takim kiedyś :) plastiki podchodzą od nowego modelu więc ładnie można go zrobić ;] ja miałem opcję kiedyś sam silnik dostać i szukałem całego kx250 na alu ramie z padnietym silnikiem lub bez bo pasuje bez problemu od 500 :D
no kwestia jeszcze czy cenowo by Ci się opłacało bo ile za ninje chcesz??? i jaki rok tego kxa??? ;]
a tu na ramie od 250 z '99-'01
No ten też mi się bardzo podoba. A co nie tak z Twoimi alu ?? za ciężkie ? Czytałem gdzieś, że w starej 500 nie ma nikasilu tylko tulejowanie ale nie wiem czy to prawda...a ninja ma pierwsze trzy biegi wypadające bo pod koniec sezonu nowe buty testowałem i dźwigni nie wyregulowałem odpowiednio...więc chcę się wymienić fifty-fifty. a kx z 93 niby i coś tam porobione przy silniku ale właściciel mówi że z rok stoi bo nie ma czasu jeździć a ninje dla brata bierze. Generalnie pewnie dużo do porobienia ale mi się nie spieszy bo mam drz, a chciałbym zmotać właśnie jakąś ramę z dowodem rej. ale też niekoniecznie. Bardziej koła, zawiecha, wydech, ciekawi mnie ile taki dyfuzor z tłumikiem jak w tym wyżej;)