16

Odp: husqvarna smr 510

Ok zgadzam się z SFMario może źle się wyraziłem:) Chodzi mi o to że nie wykazywał zużycia, palenia oleju, kopcenia itp itd. Tłok zmieniłem po 250mth czyli od nowości był oryginał. I tak wyglądał tłok/cylek po takim okresie czasu.

SMR 505

17

ja w swoim wymieniam co 20mth olej z filtrami i raz tylko regulowałem zawory a moto mam od poczatku sierpnia :p a jak byla pogoda to dosyc czesto latałem

BYŁY:
Yamaha Xt125/140x--> Ktm EXC 525 sm--> KTM Superduke990--> KTM SMC 690--> Yamaha Raptor700R--> KTM EXC 525 SM--> SZUKAM!!

18

patryk1533 napisał/a:

ja w swoim wymieniam co 20mth olej z filtrami i raz tylko regulowałem zawory a moto mam od poczatku sierpnia :p a jak byla pogoda to dosyc czesto latałem

no to wiemy od kogo nie kupować motocykla :P

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"

19 Ostatnio edytowany przez patryk1533 (2011-01-10 16:35:36)

1 regulacja jak kupiłem moto no i jak rozbierałem go w listopadzie jakos to miałem silnik na stole i sprawdzałem luzy zaworowe to luzów nie było, było wszystko idealnie wiec co miałem regulować ? a od listopada wyjechałem 2 razy moze :p bo jak widac pogoda nas nie lubi zabardzo Wiec o co chodzi ? :D

BYŁY:
Yamaha Xt125/140x--> Ktm EXC 525 sm--> KTM Superduke990--> KTM SMC 690--> Yamaha Raptor700R--> KTM EXC 525 SM--> SZUKAM!!

20

patryk1533 napisał/a:

luzy zaworowe to luzów nie było, było wszystko idealnie wiec co miałem regulować ?

no czy brak luzów jest tak idealny to ja nie wiem  :D

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

21

nie chodziło mi o totalny brak luzów, szczelinomierzem, nie pamietam ile tam było ale wg goscia co ma swój warszat i robi crossy to mowił ze idealnie, nie trzeba nic krecic przy zaworach. źle sie wyraziłem ;p

BYŁY:

22

czyli podsumowując 

wymiana tłoka + zawory co 50 mth więc motor nie osiągalnny w eksploatacji dla mnie :/ a szkoda

HONDA CAMINO DX<-MAM/YAMAHA TDR 50<-MAM/YAMAHA DT 125X <------- SPRZEDAM/SUZUKI DR-Z 400SM CZARNA OWCA

23

a LC4 ?

BYŁY:

24

maciejwra napisał/a:

Ok zgadzam się z SFMario może źle się wyraziłem:) Chodzi mi o to że nie wykazywał zużycia, palenia oleju, kopcenia itp itd. Tłok zmieniłem po 250mth czyli od nowości był oryginał. I tak wyglądał tłok/cylek po takim okresie czasu.

Luz :)

25

Panowie a z tym tłokiem co 50mth to nie przypadkiem przy jeździe wyczynowej, czyli pizda na maxa przez cały czas?
Tak samo oleum etc?
Hm?

jol

26

to są dane pod ekstremalne pałowanie maszyny więc przy zwykłej jeździe okres ten można trochę przedłużyć  :D

Go big or go home!
Największa forma kontroli jest wtedy kiedy myślisz, że jesteś wolny.

27

Wnioskuje, ze maszyna tania w utrzymaniu nie jest,ale frajdy w chu* :)

Black RiDeR

28 Ostatnio edytowany przez tabul (2011-01-10 22:21:29)

Jak zaniedbacie wymiane tłoka to potem musicie wymienic tlok, cylinder i na ogol wal bo dostaje po pizdzie przez nadmiernie zuzyty tlok, znajomy (zaznaczam że amator) zaniedbal w yz 250 i mial do zrobienia wszystko za okolo 3000. Tlok wyzlobil nikasil od strony ssacej i nie bylo co reanimowac. a moto do konca mialo moc i nic nie pukalo... tylko oleju zaczal brak pod koniec niesamowite ilosci. ale 3 sezony latal i nic nie robil oprocz olei i filtrow, wiec jak czytam niektore posty ze ktos zapierdala na podkreconej crfie i nic sie nie dzieje to ciekawi mnie czy tak bardzo dba o nia czy nie zdaje sobie sprawy co bedzie mial do zrobienia jak nie bedzie sprawdzal i wymienial na bierzaco, chyba ze ma zamiar posmigac i wcisnac taka zajechana lipe komus... z forum...np.

29

niestety tak to jest z SM jeśli nie chcesz mieć kosztów generowanych trzeba nabyć DRZ jeśli chcesz mieć moc to wiąże się z kosztami eksploatacyjnymi...
oczywiście przy jeździe na co dzień nie trzeba wymieniać tych wszystkich części i płynów tak często nie ma co porównywać latania po torze a po ulicach.
SMR 510 zdławiona wymaga wymiany oleju co 5000 km :) tylko ma wtedy całe 35km :) czyli DRZ nie wychodzi w cale tak najgorzej heheh

30

danielmik napisał/a:

niestety tak to jest z SM jeśli nie chcesz mieć kosztów generowanych trzeba nabyć DRZ jeśli chcesz mieć moc to wiąże się z kosztami eksploatacyjnymi...
oczywiście przy jeździe na co dzień nie trzeba wymieniać tych wszystkich części i płynów tak często nie ma co porównywać latania po torze a po ulicach.
SMR 510 zdławiona wymaga wymiany oleju co 5000 km :) tylko ma wtedy całe 35km :) czyli DRZ nie wychodzi w cale tak najgorzej heheh

Ach ta DRZa, przyznac sie publicznie ze mam drze to mniej wiecej tak samo jak przyznac sie, ze mam hiv. Ja tez jestem "tredowaty" ale dobrze mi z tym i coraz bardziej mnie bawi to obrzydzenie do najbardziej popularnego SMa :)