Odp: Jaką kamerę na Supermoto kupić?
Fazik dobrze powiedziane :cool:
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Jaką kamerę na Supermoto kupić?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Fazik dobrze powiedziane :cool:
No dobra to robimy tak właściciele super kamer wyznaczają cenę za 1h wynajmu ( nawet z kaucją za całkowite zniszczenie ) w czasie zawodów
a Ja kupuje półtora kompletu opon ( dwa tyły i jeden przód )
I przestanę na szmatach jeździć :o ( wymiana dopiero jak się płótno pokazuje, lub na co drugim zakręcie gleba )
Widzę temat sie rozkręca to dołożę coś od siebie.
Zalety Gopro to płynny obraz, niesamowita kolorystyka i oddanie barw, a wszystko to za cene ponad 1000zl, i widząc tą cenę poszukałem w necie kamery ktora będzie porównywalna z ww sprzętem za dużo niższą cenę, nieco większymi gabarytami i brakiem osłony przeciw "wszystkiemu". :) Trafiłem na stronkę [url]http://www.wetstuff.com/camera/HDcam_test.htm[/url] . Kamery które tam znalazłem robią naprawdę fajne filmy, a ich przedział cenowy to 190-300zl, czyli różnica jest spora w porównaniu do GoPro. Wiadomo nie jest to to samo, owe kamerki są prawie 2 razy większe i cięższe, nie wiadomo jak znoszą wstrząsy i inne dziwne sytuacje.
Można by jeszcze wymieniać różne wady i zalety chciałem pokazać alternatywne wyjście, może ktoś zainspirowany moim postem znajdzie coś ciekawszego lub jakieś testy małych kamer. Przyda się niejednemu. :)
Radzio, konkretny w opór post. Dzięki stary! Obejrzałem filmiki na jołtubie i jak na moje najlepiej wypada flip. Cena też bardzo dobra 200-300zł. Jakość jak gopro. Może wytrzymałość nie ta sama, ale różnica w cenie miażdżąca. Zanabędę chyba jak będę miał wolny pieniądz :)
Fazik nie do końca sie z Tobą zgodzę, ponieważ kamerę można równie dobrze wykorzystać do treningów. Oglądając filmy widzisz siebie z innej perspektywy, możesz wychwytywać błędy i pracować nad ich wyeliminowaniem, bo nie zawsze jest okazja ćwiczyć z kimś lepszym od siebie kto Ci podpowie nad czym pracować. Fakt faktem że jest to też dobra zabawa oglądając nakręcony film. :)
KaceR Przeglądałem tylko te 3 płaskie, w kształcie telefonów kamery i porównywałem je, wg parametrów przypadł mi do gustu Kodak Zi6 dlaczego? 60 fps :D i chyba najmniej deformował obraz przy poruszeniach :)
No faktycznie. Oglądałem filmiki na youtube i widocznie oglądałem jakiś lipny z tym kodakiem, bo teraz oglądam inny i lepiej to wygląda, a cena nawet lepsza niż za flipa. Tylko jakieś mocowanie na kask trzeba by było wykminić i może jakiegoś "kondoma"co by był w miarę wodo i kurzo szczelny! :lol: Dzięki stary, myślę, że zajebista alternatywa jeżeli ktoś nie ma na gopro i jest to dla niego za dużo, tak jak np. dla mnie :P
Edit: [url]http://www.youtube.com/watch?v=HwGHmK-DDzU&feature=related[/url]
Dobre porównanie
osobiście wolałbym wydać kasę na usprawnienie swojego motorku czy odkładać na jakieś wyjazdy na treningi i zawody bo po co mi kręcić i nagrywać jakbym jeździł marnie i motorek miał jak trup :P a jakbym miał dużo kasy to i tak bym nie wydał na takie coś :P lepiej na benzynkę wydać :P
Robocop, ja nie stawiam kamery ponad motor. Na razie nie kupie, bo dopiero co kupiłem sprzęta i na wiosnę będę jezdził to oszczędzam na wydatki. Klocki, napęd i te sprawy prawie w każdym używanym sprzęcie są do wymiany, nie daj Boże jak coś grubszego się sypnie ( odpukać! ) , ale jak będę miał wolne pieniądze to zamiast na piwo czy tam fajki jak kto woli czy też inne, że tak powiem banalne rzeczy bez których można się obejść wole kupić sobie kamerkę. Dobrze, że nie palę i nie piję :lol:
masz rację że zamiast tego można sobie sprawić taką zabawkę ;] a i ja nic nie mówię że ktoś stawia to ponad moto czy nie to była taka moja wypowiedź odnośnie tylko mnie ;] ja to narazię kręcę sobie VORa i tylko to mi w głowie ;p
narazię kręcę sobie VORa i tylko to mi w głowie ;p
Jak wstawiłeś fotkę z moto to jako pierwsze mi się skojarzyło właśnie kręcenie VOR'a :)
Co do kamery. Moto mam przygotowane na sezon. Jak narazie rodzice dają kasę na wachę ale w wakacje idę do roboty a z oszczędności kupiłem sobie go pro. A dość długo na nią zbierałem, bo zawsze moto było ważniejsze. Kamera jest to dla mnie ideał jeżeli chodzi o kamerki ekstremalne. Uparłem się na nią i musiałem kupić :) A teraz stoję jak ta pizda w oknie i czekam na tego kuriera :D
robocop. A gdy ogladasz filmy w temacie " Rozne ciekawe fotki i filmiki" to z jakim nastawieniem? Ze ogladasz "frajerow" ktorzy kupuja zabawke do filmowania zamiast inwestowac w moto lub paliwo?
Pytanie techniczne - jak przy GOPRO ustawiacie pole widzenia ( w kamerach z monitorem widać co w danym momencie kreci ) jest jakiś celownik czy laser czy cuś
na oko mniejweicej :D bo ma dobre pole widzenia :)
VholdR Contour ma takie dwa lasery. Możesz ustawić sobie poziom obiektywu i odpowiednio wycelować.
a ja dzisiaj chodziłem po go sporcie i nie chcąco trafiłem na GoPro za 360zł:) chyba im nie chodziła bo taka przecena:) no i uszkodzone pudełko miała:) czasami lepiej się trochę wstrzymac... już miałem kupowac a tu sama do mych rak przyszla:)
ale to dorwałeś zwykłą czy HD ? w zestawie (np: helmet, motorsport) czy samą kemerę ?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Jaką kamerę na Supermoto kupić?
Wygenerowano w 0.037 sekund, wykonano 77 zapytań