1

Temat: Co jest lepsze od motocykla żużlowego?

Co jest lepsze od motocykla żużlowego? Może corss albo supermoto? Był taki odcinek w automaniaku do tej pory przegrał quad i samochód rally crossowy. Można pisać do nich na emial (nie wiem jaki) inne propozycje pojazdów.

2 Ostatnio edytowany przez SmX (2011-01-03 19:03:10)

Odp: Co jest lepsze od motocykla żużlowego?

Właśnie powtarzali ten odcinek :)  trochę trudne ale to tak jak by samochód miał wygrać z crossem na torze krosowym lub z quadem przeprawowym w górach i bagnach :)

a  co do quada myślę że jeśli rzeczywiście prowadził by gość który potrafi nim jeździć a nie tylko ma kasę na jazdę nim…. wynik mógł by być inny ...

Pracuję i żyję w Polsce dzięki bogu i rodzicom  było mnie stać na SX 520  :D  i na pamiętne REJU ...o i rinkon 680 .. to dzięki rodzicom i sąsiadce :D

3

wątpie zeby cos pokonało motocykl żużlowy na torze zuzlowym ten motor jest do tego stworzony i tyle tak samo jak sm nie wygra z crossem na torze motocrosowym i odwrotnie  ;)

Husaberg FS650 > Husaberg FS570 :D > KTM 950SM

4

Zgadzam sie z Piotrkiem , takie nierówne pojedynki zdeka.

motoslide.com

5

Dużo też zależy od kierowników obu pojazdów. W najnowszym TG jest porównanie Dziawera na moto żużlowym i Octavi z haldexem na arenie żużlowej.

Generalnie porównania moto z autem to stąpanie po cienkim lodzie. Dużo zależy od trasy itp itd. Choć za autem przemawiają prawa fizyki co do pokonywania zakrętów. Świadczą o tym czasy na torach gdzie auta wolniejsze na prostej wygrywają z litrami. Z drugiej stronie na autodromach te same auta mają problemy żeby nadążyć za SM więc wszystko zależy od warunków.

6

Motocykl żużlowy może i jest stworzony do tego stylu jazdy ale i taki motocykl żużlowy jest bardzo blokowany restrykcyjnymi przepisami.
Uważam że można znaleźć pojazd który da mu radę bo np. będzie miał chociaż hamulce ;)

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

7

15 letnie bmw 1.6 z wielkim auspuffem i naklejka Mpower

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

8

cross napisał/a:

15 letnie bmw 1.6 z wielkim auspuffem i naklejka Mpower

Takie może nie, ale np. 22 letnie M3 w specyfikacji szutrowej Pro Drive'u już kto wie.  ;)  Problem może być tylko z dostępnością takiego auta. Ale tak na serio i bardziej współcześnie/dostępnie można by porównać moto żużlowe z autem z Andros Trophy. Mógłby być ciekawy pojedynek.

9

Socho napisał/a:

Co jest lepsze od motocykla żużlowego? Może corss albo supermoto? Był taki odcinek w automaniaku do tej pory przegrał quad i samochód rally crossowy. Można pisać do nich na emial (nie wiem jaki) inne propozycje pojazdów.

Wszystko zalezy od dwoch spraw:
- 1a i najważniejsza- kto sponsoruje program/wysci/artykuł
- 2a - jaki jest kierowca

Pojazd jest sprawa najmniej ważną.

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

10

Crazy_Russian napisał/a:
Socho napisał/a:

Wszystko zalezy od dwoch spraw:
- 1a i najważniejsza- kto sponsoruje program/wysci/artykuł
- 2a - jaki jest kierowca

Pojazd jest sprawa najmniej ważną.

AMEN

Pracuję i żyję w Polsce dzięki bogu i rodzicom  było mnie stać na SX 520  :D  i na pamiętne REJU ...o i rinkon 680 .. to dzięki rodzicom i sąsiadce :D

11

moim zdaniem r1 przerobiona na crossa  :)

HONDA CAMINO DX<-MAM/YAMAHA TDR 50<-MAM/YAMAHA DT 125X <------- SPRZEDAM/SUZUKI DR-Z 400SM CZARNA OWCA

12

od motocykla żużlowego jest lepsze wszystko to co pojedzie na torze do którego zostało stworzone.  :P  :P  :P

13

Niech postarają sie o Suzuki Escudo Pikes Peak  :lol:
[url]http://www.suzukisport.com/motorsport/hillclimb/06/pikespeak/img/gallery/001.jpg[/url]

Samochód stworzony do jazdy bokami po szutrach pod górę-tak w skrócie.

joł

14

ta i te skromne 900km ^^

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

15

Pytanie jest nieprecyzyjne. W związku z tym moja odpowiedź jest prawidłowa: rower trialowy jest lepszy od motocykla żużlowego. W uzasadnieniu powiem, że chodzi mi o tor trialowy.:)))

Socho napisał/a:

Nieważne co masz pod dupą, liczy się co masz nad nią...
RM-Z 450 jeszcze na brudasach...