Temat: Uwaga na podróbki Alpinestars...
napisał to znajomy na 3miejskim forum :
Czołem,
Jako, że pracuję w agencji celnej trafiła mi się ostatnio do odprawy przesyłka z Chin z odzieżą motocyklową dla firmy ze sląska. Niby nic takiego, rekawice, kurtki, tankbagi. Ale właśnie te kurtki. W oczy rzuciły mi się ich symbole. Mianowicie AL T-RC-1 oraz AL 09. Sprawdziłem w necie następnie na stronie eksportera i wyszło że to kurtki Alpinastars. Koszt zakupu jednej sztuki to ... 11 i 9 USD Zwrócliłem się do importera z prośbą o przeslanie stosownych dokumentów pozwalających na import i obrót tą odzieżą. Niestety ich nie mieli w związku z czym moja firma odmówiła odprawy tego towaru. Importer odebrał od nas dokumenty i dalszy ciąg sprawy nie jest mi znany. Isnieje przypuszczenie, iż może gdzieś mu się udało odprawić ten towar i niebawem znajdzie się on np. na Allegro. Szkoda by było gdyby ktoś wydał grubą kaskę na oryginalną kurtałkę a dostał szmatę. Przebitka na jednej sztuce jest ogromna, nawet jakby to puścili poniżej ceny rynkowej.
Namiarów na importera jak i eksprtera nie będę zamieszczał ze względów wiadomych.
Pzdr
Maciek
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."