Odp: Jak wystartować w zawodach?
yamaszka yz-125 da rade ? wogole jest jakas klasa 125 ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Mistrzostwa Polski i Puchar PZM » Jak wystartować w zawodach?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ja wiem, że dzisiejsza młodzież jest inna, ale stronę wcześniej ktoś wkleił link z regulaminem. Zamiast bezsensownie klepać w klawiaturę poczytaj.
no w klasie otwartej bywaja tacy ktorych by szlo 125 w 4t obleciec ;D
Pewnie podobne :P gdzieś na stronce PZM jest cały regulamin , ostatnio sobie czytałem trochę :D
[url]http://www.pzm.pl/motocykle_regulaminy[/url]
Szanowni Bogowie SuperMoto, dzięki składam wam wielkie za wasze zmiłowanie i podzielenie się ze mną wszelkimi informacjami.
Zaznaczam, że nie posiadam licencji sportowej, więc tylko raz sie przebujam na zawodach na tym i to sprzedam, znudziło mi się :D
Wachacza nie mam zamiaru zmieniać, więc zostanie mi bębniak z tyłu. Ale na wiosne wszystkie hamulce, płyny, klocki, łańcuchy, zębatki powymieniam, więc takie słabe to coś, to nie będzie :D
tylko mam trochę stracha bo to pierwsza jazda na torze by była, także więc SM na 50% bo się trochę boję :D
ja się pytałem jak to jest z praktycznej strony z wystartowaniem a nie z teoretycznej jakim jest regulamin ;] na zawodach mx nigdy nie był tak do końca przestrzegany ten regulamin czyli odbiór techniczny i takie tam bo by połowa ludzi nie wystartowała ;] więc się szczegółów nie czepiali i się zastanawiałem jak tu jest ;] regulamin już dawno czytałem więc mnie nim nie zaskoczyliście ;p
BolekZKO napisał/a:Pewnie podobne :P gdzieś na stronce PZM jest cały regulamin , ostatnio sobie czytałem trochę :D
[url]http://www.pzm.pl/motocykle_regulaminy[/url]
Szanowni Bogowie SuperMoto, dzięki składam wam wielkie za wasze zmiłowanie i podzielenie się ze mną wszelkimi informacjami.
Zaznaczam, że nie posiadam licencji sportowej, więc tylko raz sie przebujam na zawodach na tym i to sprzedam, znudziło mi się :D
Wachacza nie mam zamiaru zmieniać, więc zostanie mi bębniak z tyłu. Ale na wiosne wszystkie hamulce, płyny, klocki, łańcuchy, zębatki powymieniam, więc takie słabe to coś, to nie będzie :D
tylko mam trochę stracha bo to pierwsza jazda na torze by była, także więc SM na 50% bo się trochę boję :D
A skąd jesteś, zapraszam na tor do Koszalina :D
Problem taki, że niestety na Śląsku, wiec jak co bym tylko pomykał na zawody a na treningi to wogóle ;p
u mnie też tory żadnego ;/ najbliżej lublin 120 kilosów ale za to mam piękne powojskowe lotnisko to jest gdzie ćwiczyć ;] hehe najgorzej że u mnie tylko ja o sm myślę poważnie to niema z kim latać ;]
odnośnie zawodów ;]
jak z opłatami w pp??? i czy okrążenia zlicza system AMB (taki jak na zdjęciu, czerwona pchełka) czy jakiś inny jest??? pytam się bo jak tak to mam swoją
(moje zdjątko z zawodów ;p ładnie na pierwszym planie się mój kx prezentuje ;p )
Nie jestescie sami :D
ja już powoli przywykłem i ostanie jazdy w sezonie spędziłem sam bez sportów i enduro , powiem wiecej było ok
ok a jak to jest z ubraniem czy tylko i wyłącznie należy posiadac kombi cy mogą to byc po prostu ciuchy motocyklowe?
np spodnie, buzer? gdyz w regulaminie jest napisane:
Zawodnicy musz posiada odpowiednie wyposaenie indywidualne, zgodne z RSM, tj.
kombinezon skórzany lub wykonany z atestowanego przez FIM materiału, atestowany kask
motocyklowy (wg norm FIM) oraz buty i rkawice motocyklowe. Konieczna jest równie
odpowiednia ochrona oczu, tj. okulary (gogle) ochronne lub kask typu zamknitego
(integralny).Zalecany jest równie ochraniacz krgosłupa.
co to jest FIM??
tak się zapytam ten teoretyczny egzamin na licencje to trudny i szczegółowy czy tylko taka formalność??? :D
nauczysz się flag i zdasz
To jest raczej formalność. Jak pojedziesz w dwóch rundach bez licencji to bez problemu zdasz egzamin.
no to git ;] jak zdobędę kat. B to będę się o A ubiegał hehe ktoś musi wam tyłki skopać w końcu :D
muszę jeszcze się do klubu zapisać i moto skończyć i czekać na pierwszą rundę ;]
Wreszcie jest : [url]http://www.pzm.pl/userfiles/2011-pliki/motocykle/supermoto/regulaminy/Regulamin_Ramowy___Supermoto_2011.pdf[/url]
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Mistrzostwa Polski i Puchar PZM » Jak wystartować w zawodach?
Wygenerowano w 0.057 sekund, wykonano 79 zapytań