16 Ostatnio edytowany przez Barteksm (2010-12-05 12:20:01)

Odp: Cos na temat prawka kat.A ??

Spokojnie od sejmu jeszcze długa droga jeszcze Bronek musi podpisać hehe  :D
Na kurs mozesz sie zapisać  już teraz na moim przykładzie jestem z grudnia i w zeszłym roku zapisałem sie już we wrzesniu już nie pamiętam dokłądnie , ale chyba 3 miesiące przed ukończeniem lat mozesz zapisac sie na kurs.

motoslide.com

17

Jest dokładnie tak jak pisze imiennik Bartek, zapisujesz sie teraz i chodzisz sobie na teorie. Potem masz jazdy na B w zimie, i ewentualny egzamin teoretyczny i na jazda na B, a z przyjściem wiosny siadasz sobie na motorek walisz 15 godzin i na egzamin. Zapisujesz się teraz więc w dupie masz nowe przepisy, bo przecież gdy się zapisywałeś obowiązywały jeszcze stare. I tym sposobem nie obowiązują cie debilna ograniczenia.
Potem kupujesz albo "plastika" i [url]http://www.youtube.com/watch?v=a6JUdm45UmU:D[/url] ,
albo kupujesz SUPERMOTO i [url]http://www.youtube.com/watch?v=aeUK6aOEJKo[/url]
masz ubaw po pachy :) .

Suzi dr350s '93
Urzęduje na żywiecczyźnie ;)

18

Dobra a powiedzcie mi Panowie jak długo taki kurs na prawko jest ważny?? kolega zrobił kurs jakieś 3 - 4 lata temu i ma dylemat czy nadal jest aktualny. Z góry dzięki za odpowiedź :cool:

19

Nie jestem pewien , ale chyba ważny jest bezterminowo  :P

http://bikepics.com/members/bolekzko/

Honda XR 125 > Suzuki DRZ 400 SM > Suzuki DRZ 400 SM > Husqvarna SM 125 S > Suzuki DRZ 400 ESM > i znowu nic ..

20

Aha to lipaaaaaaaa... ;( jestem z sierpnia ( poczatek sam ) i prawko moge machanac dopiero w kwietniu jakos ( chyba ze to licza 3 miesiace rowno 90 dni czy 3 miesiace w sensie jak sierpien to moge w maju dopiero ;( ) czyli zapisac sie tez w kwietniu ...

Oby Bronkowi wyczerpal sie tusz w dlugopisie ..

21

Powinni wprowadzic prawojazdy dla idiotow na skuterach, bo jak sie patrzy jak ludzie jezdza na skuterach to noz sie w kieszeni otwiera... naprawde nie rozumiem dlaczego na skuterze mozna jezdzic bez prawa jazdy :/

moim zdaniem nie ma co sie spinac, jeszcze pewnie sporo czasu minie zanim to wprowadza.

22

Kurs moze być bezterminowy bo to tak naprawde zalezy od nauczyciela/własciciela szkoły jesli wie , ze umiesz jeździć to Ci wpisze papier jak robiłes u niego kurs kiedys tam . Egzamin teoretyczny jest ważny poł roku .

motoslide.com

23

Slyszalem cos o poj 50cmm i zeby nimi jezdzic bedzie trzeba miec takze obojetnie jakie prawko jazdy ... Moze to cos da .. bo slepy z dowodem wsiadzie i moze jechac na skuterze ...

24

Najlepszym sposobem będzie telefon do WORDu i szkoły jazdy, ale wątpię aby jeszcze dało rade na starych zasadach.

-----------------------------
XT500 -> 625SMC -> WR426 -> EXC200 -> Hornet 600 -> CBR 954RR -> Speed Triple 1200 RS

25

Dopóki podpisana ustawa nie pojawi sie w dzienniku ustaw mozesz sie zapisać na kurs i załapiesz sie na stare prawo to Ci gwarantuje.

motoslide.com

26 Ostatnio edytowany przez Danzi93 (2010-12-05 14:03:38)

i tak chce drzt-a .. xD ale wr 250 nawet nie pojezdze bo ma za duzo mocy na 1 kg wagi ... a co dopiero wr450 ... albo drz 400 E .. Bede ograniczony do drz sm 40 KM ...

Heh bede musial sie dowiedziec ... jak to bedzie ..

27

a czy cos sie zmienia z przepisami, w przypadku gdy jezdzisz na moto majac tylko kat. B ? bo teraz z tego co wiem to jest 300zl mandatu + holowanie? pytam bo mam kilku ziomkow, ktorzy tak jezdza.

28

Zapisz się teraz. Kurs możesz zacząć na 3 miesiące przed ukończeniem odpowiedniego wieku.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

29

bartekt napisał/a:

a czy cos sie zmienia z przepisami, w przypadku gdy jezdzisz na moto majac tylko kat. B ? bo teraz z tego co wiem to jest 300zl mandatu + holowanie? pytam bo mam kilku ziomkow, ktorzy tak jezdza.

u mnie jest tak że 500 za brak prawka i żadnego holowania niema ale z reguły dostaje się ze 200 zł za jakiś występek ;]

hehe kiedyś było łatwiej z prawkiem ;p ja zdawałem na starej ruskiej cobrze gdzie sprzęgło ciągneło i gasł co chwila ;] bez kierunków i dwu ślad w dodatku ;] ale już od 18 wsiadałeś na sprzęt jaki chciałeś ;]

VOR 530 SM-R   &   KAWASAKI KX 250 SM STUNT
CA Technology

30

Kurs jest ważny bezterminowo. Zdana teoria ma ważność pół roku.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"