maciejwra napisał/a:Dokładnie bez bieżących informacji, opisów motocykli, nowinek, artykułów nie ma co, zobaczcie chocuiaż na motox.com.pl. Wspólnymi siłąmi mozna coś na wzór zrobić - nie tylko forum, ot tak moje skromne zdanie
Od jakiegos czasu staram sie cos pisac na supermoto.pl.
Od kiedy na swiat przyszla corka, to zmienily mi sie priorytety. Na szczescie z pomoca przyszedl Kildow, ktory poswieca swoj czas i pieniadze, wstawiajac swoje teksty.
Obaj piszemy za darmo, a portal nie jest nasz tylko bylych zawodnikow supermoto Adama Kota i Darka Grudniewskiego. My go po prostu prowadzimy (w miare naszych mozliwoscu), aby strona nie upadla.
Apel o wspolprace dawno temu wystosowali wlasciciele i nadal wisi w lewym gornym rogu.
http://supermoto.pl/index.php?module=pages&id=3
Na razie, po kolezensku Jarek S, z Gdanska opisal swoja XRke, a jakis czas temu Szwinia podzielil sie wrazeniami ze swojego pierwszego startu w zawodach.
Zupelnie, dla mnie, znikad pojawil sie Adrian Matracki, ktory podeslal nam fachowe zdjecia z 2 rund w Radomiu i tego co widze na forum szykuje sie na objezdzanie z aparatem rund w 2009r.
Za to Wam chlopaki dziekuje!
Jesli tylko Ja z Kildowem (a w zasadzie teraz to Kildow ze mna) bedziemy cos pisac w miare wolnego czasu, to portal bedzie wygladal jak wyglada. Bo obaj mamy obowiazki rodzinne i prace "na etacie".
Kazdy kto znajdzie w sieci cos ciekawego i zrobi nawet kilku zdaniowa notatke, czy tez opisze swoj motocykl itp, moze liczyc na opublikowanie na lamach supermoto.pl.
Ze swojej strony staram sie w jakims stopniu promowac supermoto.pl. Czytam i czasem cos pisze na amerykanskim forum z odnosnikiem do naszej strony. Tam tez na pewno znalezli nasza strone redaktorzy z www.supermoto-central.com.
W grudniowym numerze Świata Motocykli ukaże się art. o Supermoto of Nations i tez bedzie link do supermoto.pl.
Strona nie zarabia z reklam, a jedyne jakie sa, to reklamy firm wlascicieli oraz 2 "wygasle" reklamy. Mam zgode na wstawienie reklam na strone, ale aby znalesc reklamodawcow to po pierwsze trzaba "umić" a po drugie miec cos dla nich do zaoferowania. Pieniadze pewnie bylyby bardzo niewielkie, ale nawet jesli starczylyby na zasponsorowanie napitku i straw podczas jakiejs rundy zawodow dla osob zaangazowanych, to tez byloby fajnie.
Niestety poza satysfakcja z publikacji, nie mozemy nic wiecej zaoferowac.
Wyjscia sa dwa:
- zaangazowac wiecej osob, ktore beda wnosic cos z dobrej woli do portalu
- wygrac w totka i placic za teksty.
P.S. Naszym, supermotowym, ambasadorem jest tez Sabathius, ktory pisze o supermoto na najwiekszym motocyklowym portalu czyli scigacz.pl
Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30