1

Temat: Filtr wazne

Witam Posiadam Enduro Honda HM CRE 50/70
i mam takie pytanie..

mam u mnie Filtr Stożkowkowy POLINI FOR RACE(SYF!!!!)jak każdy stożek..

czy wiecie czy z Yamahy DT lub Aprili RX nie podszedłby mi filtr powietrza AIRBOX normalny..

jak ktos ma na sprzedasz to pisać

prosze o pomoc.

moderator: f jak filtr :-)

2

Odp: Filtr wazne

Przy cfajtaktach nie ma co kombinować. Objętość airbox'a i przepływ powietrza musi być idealnie dobrany- w przeciwnym wypadku moto nie będzie prawidłowo pracowało. Moim skromnym zdaniem musisz szukać oryginału.

3

Najlepiej szukaj oryginału . U mnie koleś tuningował 50  :lol:  powsadzał wszystko co znalazł na ebayu .. i też tam jakiś filtr sobie założył to chyba ze 2 tygodnie mechanik kombinował co i jak żeby to chodziło jako tako...

http://bikepics.com/members/bolekzko/

Honda XR 125 > Suzuki DRZ 400 SM > Suzuki DRZ 400 SM > Husqvarna SM 125 S > Suzuki DRZ 400 ESM > i znowu nic ..

4

a wiecie gdzie mozna takie filtry znaleśc?

5

są takie strony jak allegro tam jest dużo ciekawych rzeczy :)

HONDA CAMINO DX<-MAM/YAMAHA TDR 50<-MAM/YAMAHA DT 125X <------- SPRZEDAM/SUZUKI DR-Z 400SM CZARNA OWCA

6

własnie tam nie ma airboxów..

7

Rapfanatyk napisał/a:

...jak każdy stożek...

hehe ale urwal! Ale to bylo dobre :)

"Art. 54. Konstytucji RP:
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."

8

czy ja wiem czy kazdy stozek taki zły  ja w smr mam fabrycznie stozek k&n i jakos nie uwazam zeby był zły ;)

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

9

cross napisał/a:

czy ja wiem czy kazdy stozek taki zły  ja w smr mam fabrycznie stozek k&n i jakos nie uwazam zeby był zły ;)

Potwierdzam- Też mam K&N i jest git. :)

"Art. 54. Konstytucji RP:
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."

10

ja mam POLINI FOR RACE.
co myslicie?

11

ja mysle ze to jest kwestia postawienie moto do logicznego mechanika zeby to zgral wszystko ze soba

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

12

tu się zgodzę z crossem ;] dużo przypadków było że znajomi po zmianie filterka (w plastikach) na np k&n motorek miał gorszy dół jak i inne osiągi i powracano do oryginału ;] a że to byli mongoły to się niedało wytłumaczyć tego że moto trzeba podregulować pod to ;] tak jak przy zmianie tłumola na wolno przelotówkę dobrze jest zrobić synchro gaźników żeby nie szerpał na niskich obrotach ;]

VOR 530 SM-R   &   KAWASAKI KX 250 SM STUNT
CA Technology

13

Za dobry stożek trzeba zapłacić  :P  bo taki za 50 zł to szit..
odstaw go do jakiegoś ''magika'' może coś poradzi

http://bikepics.com/members/bolekzko/

Honda XR 125 > Suzuki DRZ 400 SM > Suzuki DRZ 400 SM > Husqvarna SM 125 S > Suzuki DRZ 400 ESM > i znowu nic ..

14

ale wiesz z gów... bata nie ukręcisz ;] więc ciekawe czy na takim stożku warto płacić za coś co może tak samo działać ;] wpierw bym wymienił na coś porządnego albo normalnego i wtedy regulacja ;]

VOR 530 SM-R   &   KAWASAKI KX 250 SM STUNT
CA Technology

15

polini  to dobra firma która robi akcesoria tuningowe do skuterów i nikt nie nażeka ale tak jak napisał robocop  Regulacja to podstawa :)

HONDA CAMINO DX<-MAM/YAMAHA TDR 50<-MAM/YAMAHA DT 125X <------- SPRZEDAM/SUZUKI DR-Z 400SM CZARNA OWCA