1

Temat: Buty z crossa na supermoto :)

Panowie mam taki problem,ponieważ wcześniej jeździłem na crossie i kupiłem buty SIDI typowo na cross.Ale teraz się zmieniło i jeżdżę na supermoto i podeszwa bardzo mocno mi się zjeżdża.Znalazłem na ebay coś takiego: [url]http://cgi.ebay.pl/YELLOW-OR-RED-SIDI-CROSSFIRE-SRS-SUPERMOTO-SOLE-43-44-/200542975134?pt=UK_Motorcycle_Boots&hash=item2eb14af49e[/url] . I tak się zastanawiam czy to jest właśnie to czego szukam. Spotkał się może ktoś z czymś takim?

2

Odp: Buty z crossa na supermoto :)

Produkt z linka to podeszwa sm pasująca do butów sidi z wymiennymi podeszwami SRS. Jeżeli masz zwykłą podeszwę crossową, z blachą na przedzie i ściegiem dokoła, to potrzebujesz raczej jakiegoś domowego sposobu na wzmocnienie buta.

drz

3

Jak masz buty Sidi SRS (z wymiennymi podeszwami) to tak, to jest to czego szukasz. Jeźdżę właśnie w czymś takim :)

Łukasz "Dragilla" Sacha #17

4

Kurcze właśnie mam zwykłe sidi crossfire :/ Więc będę musiał poszukać jakiegoś domowego sposobu.Dzięki panowie za pomoc :)

5

Jest (albo przynajmniej był) koleś na allegro, który sprzedawał gotowe okucia do butów SM. Z tego co widziałem u chłopaków to działało całkiem dobrze. Chciał za to chyba 110 za komplet (po 2 okucia przód-tył na buta).

Łukasz "Dragilla" Sacha #17

6

Możesz kupić coś takiego. Poszukaj w necie, potem do szewca i gotowe

Post's attachments

Attachment icon vibram.jpg 17.81 kb, 63 downloads since 2010-11-15 

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

7

Ooo to będzie najlepsze.Powiedz mi gdzie tego można szukać na allegro widziałeś to kiedyś?

8

Na allegro nie widziałem. Tu jest strona producenta:

[url]http://www.vibram.com/index.php/us/SPORTS/Motorcycling/Main/[/url]

Jak znajdziesz na jakiejś aukcji to podrzuć kolegom temat.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

9

Ok jak znajde to podrzucę,chyba że ktoś by znalazł szybciej to niech podrzuci :)

10

ale to działa zupełnie jak w sidi musisz mieć odpowiednią podeszwę do takich nakładek.

co do tych dynksów metalowych to sprzedawał je twardy z forum mam jeszcze jeden zestaw na sprzedaż bo kupiłem kilka kompletów.

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"

11

Bondek napisał/a:

ale to działa zupełnie jak w sidi musisz mieć odpowiednią podeszwę do takich nakładek.

Ale w krosowym bucie możesz całą podeszwę wymienić na tę z nakładkami.

12

No ale to jak mam zdemontować tą podeszwę crossowa jak ona jest na klej chyba bo nie ma żadnych wkrętów żebym mógł odkręcić ? :/

13

większy problem to skąd wziąć tą podeszwę vibram!!

zelówkę zmieni ci szewc.

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"

14

No więc właśnie problem jest skąd wziąć tą podeszwę  :/  Szukałem w necie i nie mogę tego znaleść