Temat: Turystyka motocyklowa
Pozwólcie , ze trochę sobie pogadam. Po przeczytaniu tego tematu , relacji z wyprawy po europie mam mieszane uczucia , momentami nachodzą mnie myśli sprzedaj tą Dr wsadz pieniądze w coś turystycznego .
To tylko dlatego , że zaraz obok supermoto w mojej głowie siedzi turystyka motocyklowa . Narodziło sie to we mnie chyba po przeczytaniu książki " Long way round" dwóch Brytyjskich aktorów , napewno słyszeliście o nich . Dwóch aktorów Charley Boorman i Ewan McGregor( jego napewno znacie z Gwiezdnych Wojen) wsiadają na dwie Bemki 1200gs adventure i objeżdzają świat , książke polecam jest zajebista .
Wracając do tematu czyli do tej relacji dwóch motocyklitów z Torunia .
[url]http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=138021&st=0[/url]
Gdy czytam coś takiego to ,aż nie moge usiedzieć na miejscu nosi mnie jak dziecko z ADHD. Zupełnie jak bym miał za chwile sam wyruszyć motocyklem gdzies w świat .
W zasadzie chciałem żebyscie przeczytali ten tekst z forum motocyklistów przy okazji mam możliwość wyrzucenia z siebie tego heheh . Gdyby w moim garażu stały dwa motocykle :rolleyes: SM i turystyk nie miał bym problemu , a tak mam .
Nie wystarcza mi tylko latanie po okolicy , ale to chyba z ciekawości ,a co jest za tym lasem , za tamtym wzniesieniem i tak można bez końca .
Zmuszony swoją sytuacją musiałem pogodzić dwie koncepcje "motocyklowego ja " i tak Dr była na wycieczce wakacyjnej zrobiła 750 km i śmiało mogła by zrobić wiecej po Polsce , ale gdzieś w europe przydało by sie drugie moto w trase.
Amen