Temat: pekniete kolo magnesowe!!!!
siemanko.czy jak kolo magnesowe jest pekniete to nie ma iskry???
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » pekniete kolo magnesowe!!!!
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
siemanko.czy jak kolo magnesowe jest pekniete to nie ma iskry???
Prawdopodobnie ...
a magnes cały czy pęknięty??? bo jak sama obudowa to powinno działać dopiero jak magnes dostał w tyłek to może się tak dziać bo wtedy jak na pół poszedł to zamiast np. dwóch dużych masz trzy różne i to daje napięcie takie same praktycznie ale natężenie jest słabsze i iskra niema siły żeby se skoczyła
pekniety jest,jest taka ryska jak włos.to chyba wystarczy zeby nie było iskry??
dzieki dzieki :D
Jeśli magnes jest pęknięty to całość szlag trafia - po zachowuje się jak 2 niezależne (słabesze) magnesy - jeśli on akurat odpowiada za sygnał wyzwolenia iskry to jest problem.
Swoją drogą słyszałem o odklejających się magnesach w huskach, o pękających jeszcze nie.
Jeśli dodatkowo miałeś przezwajany stator to radzę, abyś szukał od razu całego, kpl. i sprawnego układu, bo teraz z tym wszystkim razem do ładu nie dojdziesz - szkoda czasu i nerwów.
pozdrawiam, Adam
P.S. Witaj w świecie 610tki.... brrr....
czyli ze kazdy magnes jest odpowiedzialny za cos innego???
zobacze jutro bo moj kolega pozycza mi magneto,mam nadzieje ze to sie sprawdzi jak nie to zyletkek bedzie wiecej na rynku.
dzieki za podpowiedz.pozdro
jak by co to ja mam taki zestaw, leży se i leży :)
jak by co to ja mam taki zestaw, leży se i leży :)
Siema TEGMA rzadko mam okazję ze sobą porozmawiać czyż byś mnie unikał. Miesiąc temu wysłałem ci pieniądze za oponę którą się zaopiekowałeś po śmierci tego JARKA KTÓRY ZGINĄ W WYPADKU. Ta opona też tak długo leżała i leżała. Pieniądze miały być dla rodziny. Czy oddałeś pieniądze rodzinie ? Jeżeli tak to mi oddaj oponę bo taka była umowa. Czy zapomniałeś?
Hmmm wiesz jaka byla historia, wiesz ze paczka poszla do ciebie 2gi raz. Masz numer gg do mnie, nie raz gadalismy. Daj numer tel to wysle ci mmsa ze skanem . A jak ci to poprawi humor to numer nadania 00259007733396406174
już ponad miesiąc z utęsknieniem czekamy na tą paczkę. A jeżeli chodzi o gadanie to nie wydaję mi się żebyśmy mieli okazję ze sobą tak często gadać, raczej rzadki jest z tobą kontakt
siemanko,pisales mi kiedys ze masz jakies czesci do husqvarny.masz moze wal do te 410?bo niestety nie dal rady :lol:
wal mam ale od 570 ale chyba nie różni się , różni się sama korba :)
Jesteś pewien ?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » pekniete kolo magnesowe!!!!
Wygenerowano w 0.054 sekund, wykonano 72 zapytań