Franek napisał/a:Witam. Umyłem ostatnio cały silnik poniewaz był cały w smarach olejech itp chciałem żeby był czysty! Wziołem preparat do mycia silników taki co usuwa smary itp chyba nawet mozna go kupić na orlenie. Popsikałem nim cały silnik nie czytając wczesniej instrukcji odczekałem 5-10 minut? nie pamiętam i dopiero umyłem a sie okazuje że trzeba było zmyć go po 30sek do 1 minuty. No i niestety najgorsze! [url]http://img826.imageshack.us/f/aaaaaaaaao.png/[/url] :( co ja mam z tym zrobić????? Po 2giej stronie tak samo z deklami o matko pomocy!!!:(:( próbowałem to pastą polerską i nic kwaskiem cytrynowym tak samo wydaje mi się że to weszło w farbe ;/
Kwasek cytrynowy ???
Martwicie mnie!!! To sposób o ile dobrze pamiętam pani Dziengielewskiej stosowany przez nasze babcie do odplamiania ubrań. (nie wiem czy przy ubraniach skuteczny ale w mechanice precyzyjnej o lakiernictwie... ) ;) ;)
Nie weszło w farbę tylko najnormalniej podziałało na nią jak rozpuszczalnik... wypowiadanie zaklęć i plucie przez lewe ramie tu nic nie pomoże.
Jest jeden sposób ale nikomu go nie zdradzaj :rolleyes: zaczarowany ołówek (ale to ostateczność) :D jeśli wcześniej zawiodły wszystkie inne sposoby.
P.s. Przepraszam ten kwasek cytrynowy tak na mnie podziałał. (by nie powiedzieć rozpier... mnie )
Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach 44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR