Temat: Jakie cywilne opony ??
Jakie sa wedlug was najlepsze oponki, nadajace sie do codziennej jazdy ?? Co sadzicie o firmach MICHELIN, BRIDGESTONE, PIRELLI ?? Nie znalazlem na forum zadnych opinni na ich temat.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Jakie cywilne opony ??
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jakie sa wedlug was najlepsze oponki, nadajace sie do codziennej jazdy ?? Co sadzicie o firmach MICHELIN, BRIDGESTONE, PIRELLI ?? Nie znalazlem na forum zadnych opinni na ich temat.
Najlepsze są sportowe
np.
pirelli dragon supercorsa
michelin pilot power
Na bridgestonach nie jeździłem
Ogólnie każda firma ma opony sportowe z homologacją drogową.
Materka
ja mam metezelera rennsport, oponka na torze trzyma świetnie, na ulicy musi się troszkę zagrzać i wtedy jest rewelka:).
jak cos mam rennsporta nowke tyl do sprzedania, zainteresowanych ->PM
Jeżeli chodzi o oponki do codziennej jazdy, to ja jestem bardzo zadowolony z Pirelli Scorpion Sync - trzyma dobrze nawet na zimno, przyczepność wystarczy w każdej sytuacji na normalnych drogach i nie znika tak szybko jak gumy sportowe! (Kupiłem wersję z niższym indeksem prędkości - jest bardziej elastyczna i tańsza.)
Wcześniej miałem sportowego Bridgestone'a BT 050R i też było fajnie, bo co chwila delikatnie tracił przyczepność i wychodziły z tego fajne motywy szczególnie w mieście. Jak się już rozgrzał, to trzymał nieźle, ale za to znikał w oczach. Mój przebieg (delikatnie jeżdżąc) to 4K.
Przód miałem Dunlopa D208R i był ch...wy pod każdym względem.
Ja jeżdże na Pirelli Dragon mtr01/02 i jak dla mnie bardzo dobre oponki:) dobrze trzymaja nawet, do tej pory nie miałem żadnych przygód z nimi, nie znikaja jakoś strasznie szybko pomimo jazdy w różnych warunkach i sposobach(jeżdże na nich i czasami po jakichś bezdrożach no i oczywiscie asfaltach i betonie; oczywiscie od czasu do czasu głębsze składanie sie w zakrętach i powerslidy też sie zdażaja i nie wymiękaja:)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Jakie cywilne opony ??
Wygenerowano w 0.039 sekund, wykonano 79 zapytań