Temat: Co wybrać?
Witam wszystkich,
Słowem wstępu krótko opiszę moją smutną historię.
Świeżo na 18-stkę chciałem kupić supermoto, wcześniej jeździłem na enduro, stałem przed wyborem albo coś rasowego albo coś taniego w utrzymaniu, wygrał rozum i kupiłem xtx'a. Teraz już wiem że w życiu należy kierować się sercem a nie rozumem. Przyzwyczajony byłem do niskiej masy i dużej mocy, myślałem że na asfalcie waga znaczenia nie robi ale przy moim stylu jazdy moc i niska masa to kluczowe kryteria.
Mam 22 lata, pojeździłem trochę po asfalcie betoniarką i wiem, że chce supermoto a nie takiego klocka. Xt-ka co prawda miło wspominam ale pora na coś konkretnego. Zastanawiam się co doświadczeni koledzy mogliby polecić i na jakie roczniki zwracać uwagę. Lepiej szukać Crossa z homologacja czy może jakiegoś enduraka typu exc450 lub 530? Chciałbym też czasem na jakiś tor się przejechać, więc też muszę brać to pod uwagę przy zakupie. Narazie z zakupem mi się nie spieszy więc wszystko na spokojnie, ale chciałbym wiedzieć w którym kierunku lepiej iść. Rozważam również kupienie brudasa i przygotowanie go na SM. Teraz ze względu na studia mam mało czasu ale zimą mógłbym grzebać .