Temat: Co szukać - rozterki i pytania
Cześć,
Przymierzam się do kupna moto. I niby prozaicznie prosta rzecz okazuje się całkiem sporym wyzwaniem.
Pochodzę z okolic gdzie lasu każdy ma pod dostatkiem i enduro wydwało się najlepiszym rozwiązaniem. Ale cóż, praca, przeprowadzka, dom, dzieci i plan poszedł w pizdu.
Od pewego czasu chodzi po głowie Supermoto, fajne, szybkie, wydaje się wygodne i co najważniejsze, ma coś w sobie. Ale jedna rzecz mnie martwi, jestem niski. Wzrost tylko 176, typ budowy raczej masywny, silne nogi ale krótkie i obawiam się że supermoto będzie za wysokie.
Wpadł do głowy pomysł, aby zrobić jakiś zgniły kompromis i kupić Enduro jakieś 4T i założyć koła supermoto.
Plusy, lasów tutaj też jest sporo a dokładnie hałd (Katowice), droga do pracy nie jest długa tym samym może bym enduro 4T tak szybko nie zakatował, ale tego też nie jestem pewny.
I pytanie do Was, co warto a co nie warto. Czy enduro typu KTM lub HusQ 350 mam sens, czy jednak to głupi pomysł i szukać coś typowego do miasta lub jakiś turystyk. Ale turystyk jest jednak wysoki i obawa że jednak nogi nie sięgną ziemi.
Dzięki z góry za wszystkie opinie.