Temat: Husqvarna smr570 padlo
Cześć wszystkim, od jakiegoś czasu jestem posiadaczem husqvarny smr570 na gaźniku FCR z 2001r od niezbyt lubianego handlarza "Moto-handel poznań". Kupilem go trochę w ciemno, moto nie miało iskry, ogólnie nie było prawie całej elektryki został tylko stator z cewkami i moduł (jak się później okazało uszkodzony). Kompresja była, wszystko teoretycznie działało jak należy, płyn chłodniczy był wlany nowy, olej jest nadal zalany stary (ma dziwny zielony kolor). Pozamawiałem brakujące części do uruchomienia samego silnika, czyli cewko-moduł, świece, zestaw plakow, po podłączeniu iskra była, raz coś próbował się odezwać a raz odbijał (szczególnie jak trochę gazu dodałem to myślałem ze mi nogę połamało) Zauważyłem ze magneto jest z innego modelu, zamówiłem używane razem ze statorem z odpalającej huski. po zamontowaniu moto odpaliło po bodajże 2 dniach kopania i rozrywania wszystkich botów :) Wolne obroty trzyma ładnie, wkręca się ładnie, mocy ma sporo (przynajmniej dla mnie jak na pierwsze poważniejsze moto) hamulce działają jak należny. Jak już wiem jak kopać to odpala od pierwszego na zimnym i ciepłym. Aktualnie ogarniam cala wiązkę elektryczna, silnik będę rozbierał jak już przejdzie przegląd i wtedy będę potrzebował pomocy bardziej doświadczonych. Jeśli macie jakieś rady na co zwracać uwagę, co w tych modelach się psuło, jak i wszystkie obelgi skierowane we mnie chętnie wysłucham :) Niedługo postaram się wrzucić jakieś zdjęcia poglądowe
edit. jest jeszcze ogłoszenie:
[url]https://www.olx.pl/oferta/husqvarna-sm-sm570-r-rej-pl-nie-odpala-do-przejrzenia-gwarancja-raty-0-transport-CID5-IDC1Za6.html[/url]