Odp: WR250X jaki olej?
Nie występuje zużycie oleju - już wiele sezonów za mną, olej wymieniany co 5 tys lub częściej i ani razu nie musiałem dolewać.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Yamaha » WR250X jaki olej?
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie występuje zużycie oleju - już wiele sezonów za mną, olej wymieniany co 5 tys lub częściej i ani razu nie musiałem dolewać.
Wymieniasz olej aż co 5 tys. km?
To dosyć dużo. Producent zaleca wymianę co tysiąc km. Nawet w skuterach o podobnej pojemności zaleca się wymianę co tysiąc km.
superczesiu napisał/a:Nie występuje zużycie oleju - już wiele sezonów za mną, olej wymieniany co 5 tys lub częściej i ani razu nie musiałem dolewać.
Wymieniasz olej aż co 5 tys. km?
To dosyć dużo. Producent zaleca wymianę co tysiąc km. Nawet w skuterach o podobnej pojemności zaleca się wymianę co tysiąc km.
Manual mówi:
1 zmiana po 1000km
każda kolejna co 5000km
Na który rocznik patrzysz ?
Na który rocznik patrzysz ?
To był manual do rocznika 2009
W wr250x czy wr250r olej wymieniasz co 5 tys km zgodnie z instrukcją, ja wymieniam raz na sezon. Co 1000km to sobie możesz wymieniać, w wr250f czy w ktm razem z polowa silnika hehehe... Najwidoczniej mylisz motocykle.
No to wyjaśnione. Fakt na myśli miałem F, a w tytule jest mowa o X. Dzięki za czujność :)
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Yamaha » WR250X jaki olej?
Wygenerowano w 0.042 sekund, wykonano 76 zapytań