Temat: Husqvarna 701 Enduro vs Supermoto
Witam wszystkich,
Przymierzam się do zakupu nowej Husqi 701 prosto z salonu ale mam okropny dylemat którą wersję wybrać...
Może małe tło - na motocyklu jeżdzę jakieś 3 lata, do tej pory sławny Hornet 600. Wzrost okolo 186 95kg. Nigdy nie miałem jeszcze przyjemności jazdy na SM czy Enduro ale od dłuższego czasu śledzę temat i coraz bardziej się jaram.
Udało mi się uzbierać troszkę gotówki więc wybór padł na nowy, długo się zastanwiałem między KTM 690 SMC a Husqą 701 ale Husqa jakoś bardziej do mnie przemawia...
Mam jedynie ogromny problem z wyborem wersji. 90% czasu będę użytkował moto w mieście, miło by było wyskoczyć na tor, poszlifować troszkę umiejętności, ale nie zamierzam jeżdzić jakoś super sportowo. Z racji tego że mieszkam na wsi, bardzo chciałbym również pojeździć po lekim terenie - szutry, pola lasy łąki....
Wiem, że idealna hybryda nie istnieje ale jak do tej pory składam się do wersji Enduro - skręcenie maksymalnie zawieszenie, lekka kostka na początek a potem osobne koła SM. Czy myślicie, że da się w wersji Enduro użytkować Husq 90% w mieście?
Enduro wydaje mi się bardziej uniwersalne, z tego co wyczytałem SM może być zbyt twarde...
Co myslicie?
Pozdrawiam!