Odp: Szybkie pytania - szybkie odpowiedzi
Oberon
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Szybkie pytania - szybkie odpowiedzi
Strony Poprzednia 1 … 92 93 94 95 96 … 99 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Oberon
Oberon
Mógłbyś powiedzieć czemu taki wybór w czym jest lepszy ?
Od lat jest problem z wysprzęgnikami OE i z doświadczeń różnych ludzi na świecie wynika że Oberon jest ostatatecznym rozwiązaniem, wymiana o-ringu w OE daje poprawę na krótko i potem znów kiszka. Poza tym można zamówić pomarańczowy:-)
A widzisz nawet nie wiedziałem że jest problem z oringiem.
Ja mam problem z gwintem. Zerwał się gwint gdzie wkreca się wężyk..
Sam się zerwał!? Może da się zrobić Helicoil? Jakbym miał zamawiać wysprzęgnik poszedłbym w Oberona.
Przy wykrecaniu przewód wyszedł z wiórkami. Jaka była jego przeszłość nie wiem. Co do helicoil dla mnie zbyt cienka scianka i dodatkowo dochodzi sprawa ciśnienia.
OK rozumiem. Trza coś kupić.
No tak i chyba wybór padnie na ten oberon. Mam nadzieję że nie będzie z takiej plasteliny jak oem ze gwint zrywa się przy wykrecaniu.. No i na przyszłość unikne problemu z tą nieszczelnoscia.
PS.
Jaki płyn do sprzęgła stosujecie ?
Ten ze strony ktm czy jakis inny można stosować bez stresu ?
Witam, szybkie pytanie. Zna ktoś kod lakieru do prestige 2008 rok?
PS.
Jaki płyn do sprzęgła stosujecie ?
Ten ze strony ktm czy jakis inny można stosować bez stresu ?
Magura blood
Mam nadzieję że nie będzie z takiej plasteliny jak oem ze gwint zrywa się przy wykrecaniu..
Chyba problem bardziej w tym, że wcześniej był za mocno wkręcany i jak wykręciłeś to wyszedł z gwintem.
Ostatnio takie cudo trafiłem, że chyba ktoś tak się wczuł we wkręcanie, że aż pękł wysprzęglik :)
[url]https://drive.google.com/open?id=1T1c5In0ZEKR9G5tRxyymClB9pzOIXS6P[/url]
supermocarz690 napisał/a:Mam nadzieję że nie będzie z takiej plasteliny jak oem ze gwint zrywa się przy wykrecaniu..
Chyba problem bardziej w tym, że wcześniej był za mocno wkręcany i jak wykręciłeś to wyszedł z gwintem.
Ostatnio takie cudo trafiłem, że chyba ktoś tak się wczuł we wkręcanie, że aż pękł wysprzęglik :)
[url]https://drive.google.com/open?id=1T1c5In0ZEKR9G5tRxyymClB9pzOIXS6P[/url]
Też tak myśle. Jak to zwykle bywa coś ma być na np. 10Nm ale szwagier stwierdzi że coś za słabo i "daj klucz ja sprawdzę czy dobrze trzyma.." :P
nie działa mi światło nożnego hamulca, prawdopodobnie czujnik do podmiany. czy ja dobrze popatrzyłem że jest on schowany wysoko aż przy główce ramy i czeka mnie wiadro odkręconych śrub by się dostać do dziadostwa? Pacjent SMCR
Pany jak ujmuje gazu to strzela z wydechów, gaźnik to fcr 41, czym najlepiej pokręcić żeby było ok i żeby nie rozbierać gaźnika ?
Pany jak ujmuje gazu to strzela z wydechów, gaźnik to fcr 41, czym najlepiej pokręcić żeby było ok i żeby nie rozbierać gaźnika ?
Za ubogo gdzieś, najlepiej to przedmuchać dysze i sprawdzić ponownie.
Nic lepszego nie przychodzi na myśl, jeżeli nic się nie zmieniało.
Strony Poprzednia 1 … 92 93 94 95 96 … 99 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Szybkie pytania - szybkie odpowiedzi
Wygenerowano w 0.073 sekund, wykonano 65 zapytań