Odp: Jakie gumy?
Slick K2 w chłodniejsze dni na tyle potrafi, bardzo zaskakująco stracić przyczepność.
O, ja nie miałem takich przypadków. Tym bardziej do betoniarki k2 będzie git :)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Jakie gumy?
Strony Poprzednia 1 … 63 64 65 66 67 … 70 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Slick K2 w chłodniejsze dni na tyle potrafi, bardzo zaskakująco stracić przyczepność.
O, ja nie miałem takich przypadków. Tym bardziej do betoniarki k2 będzie git :)
Na przod bierz miekka, na tyl jedna wyzej niz ta najbardziej miekka
Specyfikacja Metzelerów jest inna dla slicków i inna dla opon drogowych z tego co widzę.
[url]https://d1ykpo4jhzi0cx.cloudfront.net/download/1527582535410/metzeler_tdb_2019_lr.pdf[/url]
Tutaj jest katalog z opisami, są tabelki itd. Najlepiej poczytać, przemyśleć i wybrać pod siebie.
U Mateusza w 525 te racetec-i drogowe elegancko kleiły, właśnie k1 i k2.
Jak wyglada żywotność takiego zestawu w przypadku jazdy po drogach publicznych, mam na myśli K1+K2 w sprzęcie takim jak np smcr
Ja miałem slicka K2 na dupie w SMCrze, to go jeszcze teraz w Husqvarnie dokańczam. Trzeba przyznać, że w porównaniu z Batlaxami, czy Michałąmi to Metzeler dużo wytrzymuje. Tylko nie jestem w stanie tego na kilometry przeliczyć, ale wydaje mi się, że K2 powinno z 7000km po normalnych drogach wytrzymać, ale to też dużo od kierownika zależy.
Ja polecam k1 przod i tyl.
Mialem k1 przod to kleila super, zywotnosc, jak na taka gume tez spoki.
Z tylu mialem k0, to kleila tez swietnie, ale za szybko schodzi, eiec jednak k1 polecam.
W slickach zalezy od rocznika bo w 2017 zamienili zdaje się mieszanki i teraz lepiej k2 brać na przód a k1 na tył.
K1 przód w rocznikach do 2016 mają super trwałość, K1 przód od 2017r. znika w oczach.
Pogadajcie z Harpem, ma informacje co do Metzelerów (slick) z pierwszej ręki.
No właśnie, tak dziś patrzyłem po tych broszurach Metzelera z ich strony i jakoś info tam zawarte kłóci się z moją intuicją. Bo według tych tabelek K0 czyli miękka mieszanka jest na wysokie temperatury. Ktoś coś wie na ten temat ?
A tak z innej strony to gdzie kupujecie opony? Kto ma fajne ceny?
Ja myśle teraz na chłodniejsze dni założyć batlaxa s21.
W intercars albo u skyseba.
No i kupiłem
S20 EVO ale nie 150-tkę, tylko w oryginalnym rozmiarze - czyli: 140/70 R17 66H. no i za 285zł a nie za 353Kupiłem z ciekawości w tym rozmiarze, bo kupiłem Moto z oryginalną 140 Dunlopa, ale zrobiłem na niej tylko 50km.
Potem tylko 150-ki montowałem.
Teoretycznie powinno się lepiej zamykać oponę, ale będzie mniejszy kapeć, mam nadzieje że nie będzie śmiesznie wyglądaćJak polatam zdam relację
Oponka założona i pierwsze wrażenie nie za specjalne.
Zawsze pierwsze jazdy po założeniu opona była bardzo śliska i nieprzewidywalna i nie raz leżałem zaraz po założeniu.
Przy tej oponie od pierwszych kilometrów bardzo dobra przyczepność, ciężko mi było robić uślizgi - test na kostce pod marketem.
Wróciłem do domu zniesmaczony, że za dobrze się klei i albo koniec zabawy albo trzeba uślizgi wykonywać z większych prędkości.
Lecz kolejny dzień jazdy to była bajka, nie dość że opona zaczęła się lepiej ślizgać, to do tego zaczęła jeszcze pięknie piszczeć.
Wróciłem z bananem na ryju :D
Może juz było tutaj pisane ale przeglądać te 65 stron szczerze mówiąc mi sie nie chce, tal więc czy ktoś ze zgromadzonych mógłby soe wypowiedzieć odnośnie metzelera K0? Wiem ze brac powyżej rocznika 2017 ale cos więcej? Szybko schodzi? Ktos cos więcej powie?
Pytanie, chce się w końcu wybrac na zawody, teraz będą w Radomiu. Nigdy nie jeździłem na torowych oponach. Nie mam też kocy. Teraz mam na przodzie Michelina Pilot power 3, tył contiattack sm. Na torze jeździłem może z 3 razy w życiu. Teraz meritum, czy odczuje duża roznice i zrobię znacząco lepszy czas na torowkach, czy póki co zostać przy cywilach?
Strony Poprzednia 1 … 63 64 65 66 67 … 70 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Jakie gumy?
Wygenerowano w 0.053 sekund, wykonano 75 zapytań