Temat: KTM Freeride 250R przedni hebel
Cześć, w najbliższym czasie mam plan zrobić konwersję mojego KTM Freeride 250R wcześniej używanego jako Endurko na legitnego supermociaka. Tak wiem wiem Freeride, słabe zawieszenie, słabe hamulce(i tu jest problem), niska moc(i tak za mocny na moją kategorię :P). Będzie to moje pierwsze supermoto więc mi wystarczy, a wagi i zwinności Freerida nie znajdę w żadnym innym motocyklu. No i tu stawiam pytanie, Freeride sam w sobie ma hamulce które szczerze mówiąc nie hamują, o ile na tył są już zestawy upgradeujące tylny układ hamulcowy co sobię prawdopodobnie sprawię. Inaczej sprawa ma się z przodu, chciał bym założyć felgę Excela lub Wrap9 i chciałbym do tego dużą tarczę (320mm najlepiej), problem jest w tym że do freeride nikt nie robi zestawu przygotowującego pod dużą tarczę (tak jak ma się to do EXC np od motomastera) a Freeride ma inny widelec więc założenie zestawu od exc raczej na pewno nie wchodzi w grę chociaż porównam oba zaciski bo mam na miejscu oba modele i się upewnię czy nie jest to podobne. I teraz moje pytanie, czy jest jakieś inne sensowne rozwiązanie? Czy dorobienie takiego adapterka wchodzi w grę czy nawet się w to nie bawić ? (jak bym miał wyrabiać to cięcie laserowe wchodzi w grę tylko). Liczę na pomoc od zacnego społeczeństwa tej grupy:)