286

Odp: Kupię WR250X

Z tym bakiem to trochę poszalałeś z ceną. Kompletny bak kosztuje 4617,11 z owiewkami i wszystkimi pierdołami osprzętu, mocowaniami i tak dalej. Sam bak pewnie można za mniej niż 2000zł w KTM kupić, ale fakt, że jak uwalisz ogranicznik w półce to trochę to kosztuje  1200 zł obecnie z tego co widzę, więc coś taniej niż było.

KTM SMC-R 690 - był :(
Husqvarna FS450  #510  :)

287

Ludzie, trzymajcie mnie!

288

Chyba będę budował SM na bazie Bety 400RR albo EXC400.

MT-07

289

nashman_supermoto napisał/a:

Chyba będę budował SM na bazie Bety 400RR albo EXC400.

Koła, zawias, hamulec... :) Policz czy się opłaca.
Albo kup sobie Beta Alp coś tam 350 - silnik z DR 350 :)

Freeride 350

290

Na początek koła i hamulec. Zawias to się utwardziło  by ustawieniami. Ja tym w zawodach nie będę startował tylko pyrkanie wokół komina.
No Beta 350 akurat ma bardzo słaby zawias i silnik jest słabszy od Wr250X.

MT-07

291

Nie utwardzisz - tzn zrobisz twarde ale będzie nurkowanie ;)

Freeride 350

292

Zmiana oleju też niewiele da, setting musi być. Ale mnóstwo ludzi jeździ bez i jakoś jeżdżą :)

EXC 525 in progress

293

No pewnie.  Ja też tak jeździłem ale mocne hamowanie i od razu czuć, że będzie katapulta  :D

Freeride 350

294

A czy WR250X ma już setting pod typowe sm czy zawias taki sam jak w WR250R ?

MT-07

295

Sanchez (po kątach słychać że sie skiepscil ostatnio), chyba ze ktos jeszcze ogarnia zawiasy mx w Polsce. Niestety wiekszosc tuningowych czesci trzeba sciagac zza granicy, a to kosztuje. Cos za cos.

Bez obciażenia da sie wrx polatac na fabrycznym zawiasie ale dolozysz cos z masy i odbicie juz nie wyrabia.

n ex motocykli -> Yamaha WR250X/R - the Swiss army knife of motorcycles ;)

296

Ja lekki w miarę jestem 65kg bez kombi i kasku w sezonie letnim, zimą 70-72, więc zawias w wr250x da radę.

MT-07

297

weź już nie wmyślaj, 65kg - seryjny zawias od WR250X będzie w sam raz... dogadaj się z żabą, żeby opuścił 400 zeta na napęd i kup sprzęd. Owiewki,naklejki nie jeżdżą - grunt, że inna mechanika sprawna.

Zaoszczędzoną forsę włóż w dobre opony i będziesz zadowolony... A jak nie to w ciągu miesiąca opchniesz sprzęt pewnie bez strat...

Dziwię się, że nie chciałeś fury od lewego - jakbym szukał sprzętu dla siebie, to własnie taki bym kupił, choćby z tego powodu, można zrobić inspekcję i naprawę w cenie różnicy od ceny rynkowej...

w zimę i tak byś nie jeździł, to do wiosny byś już miał sprzęt

MOTOFREAK - BARTOSZ KOWALEWSKI - Serwis motocyklowy inny niż wszystkie
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450

298

Jeśli nie chcesz ganiać z tobołami w terenie, to z taka "japońską" masą oryginalny zawias wrx/wrr jest idealny. Ustawisz tylko sag pod siebie i ogień.

Odnośnie zawieszeń zobaczcie sobie jak to profesjonalnie tuningują w Australii (pierwsze kilka minut) - [url]https://www.youtube.com/watch?v=af3oPLQaEfk[/url]  Uniwersalne te wrki bardzo.

n ex motocykli -> Yamaha WR250X/R - the Swiss army knife of motorcycles ;)

299 Ostatnio edytowany przez shonek (2018-11-29 12:52:15)

x ma inny zawias niż r
Wrka żaby ma fmf programmer, wydech akcesoryjny, jakąś power bombę polskiej firmy i jest obniżona deko. Masz idealne moto pod siebie. Jak szukasz moto gdzie po kupnie nic nie będzie do roboty to takiego nie znajdziesz.
Btw, może poproś o wymianę oleju na jej koszt tuż przed Twoim przyjazdem? Ale tak wiesz, tuż, tuż, a nie to, że jeden dzień lub dwa przed. Bo taki olej jak stoi 2 dni to już nie jest taki zajebisty jak wymieniony na godzinę przed wyjazdem.
Bekę cisnę, ale weź się opamiętaj. Szykuj kasę bo podaż wrxów jest na tyle mała, że po tym co Ci tu wszyscy podpowiadają (w tym ja) za parę dni/tygodni będziesz leciał z kasą w zębach do Siedlec :D pozdrawiam

WR250X -> Husaria 701

300

levis napisał/a:

dogadaj się z żabą, żeby opuścił 400 zeta na napęd i kup sprzęd.

dla uściślenia - jestem kobietą ;)

a temat kupna mojej WR przez nashmana jest już dawno dla mnie zamknięty, o czym nashman został jasno poinformowany dobry miesiąc temu, więc nie wiem po co to dalej wałkować... także powodzenia w szukaniu WRki bądź innego moto, ale na mnie nie licz :D

CRF450R - trying to handle the beast