241

Odp: Kupię WR250X

E to takie wyczyny to nie dla mnie. Ja tam chcę spokojnie sobie popyrkać po okolicy.
WR250X to jest to na czym skupiam swoją uwagę. Cierpliwie polując coś się w końcu trafi.
Przyzwyczajony do wytrzymałych motocykli nie wytrzymał bym, jak bym miał w głowie zbliżający się tak kosztowny remont.

MT-07

242

Tak czytam, czytam i oczom nie wierzę!!! :D Ale w końcu widzę znów wr... :DDD

243

No nic nie spełni WSZYSTKICH moich kryteriów tak idealnie jak WR250X - muszę pamiętać o tym, że chcę moto które nie wymaga remontów co 10-20 tyś. km. Wr nawet w miarę lekka i baardzo poręczna. Wielka szkoda że tak mało tych motocykli, bo takie wdzięczne, że aż chce się na nich jeździć jeździć jeździć.

MT-07

244

nashman_supermoto napisał/a:

E to takie wyczyny to nie dla mnie. Ja tam chcę spokojnie sobie popyrkać po okolicy.
WR250X to jest to na czym skupiam swoją uwagę. Cierpliwie polując coś się w końcu trafi.
Przyzwyczajony do wytrzymałych motocykli nie wytrzymał bym, jak bym miał w głowie zbliżający się tak kosztowny remont.

Crf 250M + mody pod siebie i masz motocykl nowy z salonu.

Było MT-09,WR125X,jest MT-07-SP

245

A jak jest z zawiasem CRF250M? Jak to pracuje? Oraz czy idzie lekko obniżyć wagę w tym motocyklu, tak żeby być bliżej tych 135kg? Pewnie sam wydech i aku LiFePo4 zrobią dobrą robotę. Silnik CRF250M lepiej chyba ciągnie w niższym zakresie obrotów niż w Wr250X, ale gorzej jest w górnych partiach obrotów, co akurat bym polubił.

MT-07

246

[url]https://sprzedajemy.pl/yamaha-wr-250x-zlotniki-kujawskie-2-6bea9f-nr57084013[/url]

A tej co dolega? przebieg niski

Ktm125sx<Ktm300gs<YamahaXt600sm<Husqvarna 610sm<Dorsoduro 750

247

Damian napisał/a:

[url]https://sprzedajemy.pl/yamaha-wr-250x-zlotniki-kujawskie-2-6bea9f-nr57084013[/url]

No przeca widać, okleiny nie ma, katowany przez dzieciaki i podejrzany przebieg :D

https://www.bikepics.com/members/81

248 Ostatnio edytowany przez Dziku (2018-11-26 21:52:59)

Silnik CRF250M lepiej chyba ciągnie w niższym zakresie obrotów niż w Wr250X

Jeśli to ma taki sam silnik jak CRF250L to chłopie zapomnij, kuzyn zamienił XR650L na CRF250L i żałuje, dopytam jak tam porównanie do WR250R bo drugi kuzyn ma i na pewno każdy na każdym jeździł. CRF250L ma małą pojemność i jeden wałek rozrządu, i to właśnie wpływa na to, że się chujowo wkręca na obroty.

EDIT: Kurna, widzę, że ma dwa wałki, no to nie wiem co jest przyczyną słabego wkręcania na obroty, ogólnie silnik słabiutki.

EXC 525 in progress

249

Damian napisał/a:

Nie spełnia wymagań :(

Najchętniej to bym kupił jakąś WR250X z jakąś fajną grubą kierownicą, tłumikiem FMF i kolektorem FMF powerbomb oraz kontrolerem RapidBike, z przebiegiem do 20 tyś. km (najchętniej w okolicach 10 tyś.) z przełożeniami 14/48.

Dziku napisał/a:

Już nie chciałem tego komentować, bo to był raczej żart z tymi 10 kaflami :D

Dziku tam pisałem o 10 tyś. ale kilometrów a nie złotych. Wiadomo, że w takim setupie to bym dał bez szemrania i wybrzydzania 15-16 tyś. zł.

250

No to faktycznie ta CRF250M porażka. Jednak wciąż przoduje u mnie WR250X.

Możę uda mi się namówić Żabę żeby jednak sprzedała mi swoją wuerkę, tylko do transakcji niech nie bierze swojego Tygryska.

MT-07

251

johny_55 napisał/a:

Najchętniej to bym kupił jakąś WR250X z jakąś fajną grubą kierownicą, tłumikiem FMF i kolektorem FMF powerbomb oraz kontrolerem RapidBike, z przebiegiem do 20 tyś. km (najchętniej w okolicach 10 tyś.) z przełożeniami 14/48.

No to chyba sobie poczekasz na taki ,,setup" z 5 lat jeszcze, jeśli w ogóle się doczekasz :)

Jak mi sie moja znudzi, to moge odsprzedac. Dajcie sie tylko nacieszyc z rok, dwa :D Rapid to kupa btw, malo kto umie to ogarnac w Pl.

n ex motocykli -> Yamaha WR250X/R - the Swiss army knife of motorcycles ;)

252

Możę uda mi się namówić Żabę żeby jednak sprzedała mi swoją wuerkę, tylko do transakcji niech nie bierze swojego Tygryska.

Pewnie skończy się to jak w filmie :D

[url]https://www.youtube.com/watch?v=99H6mySpyjI[/url]

PBM

253

Xtremix to co polecasz zamiast RapidBike'a? Ten który Ty posiadasz czyli Bazzaz Z-Fi + Z-AFM czy może wystarczy sam FMF EFI Programmer?

DumDum może tak być:) Choć Żaba jest normalna i na poziomie. Tylko tak wtedy wyszło, może powinienem wtedy inaczej do tego podejść, ale w sumie ja nie zakończyłem wtedy rozmowy tylko ten Pan a ja się tylko zdziwiłem. Ale każdy może mieć zły dzień.
Ludzie powinni sobie wybaczać błędy.

MT-07

254

jachu1111 napisał/a:

Wiedziałem że lampa  i tak nie będzie Ci pasować .  Gość ma 2 komplet kol do niej na asfalt.

Pisz do typa i niech mi sprzeda ten komplet. Lampa to chyba trail tech, podobna do mojej i zdecydowanie lepiej swieci niz OEM. Yoshke  ma fajna, tylko te rs4 dosc ciche sa, mialem taka w tigerze 800xc ;) Oj ciezko znalezc dobra wr250 bez znaczenia czy x czy r.
A jak ktoory kupi tego czarnucha z olx, to moge torbe z tylu odkupic ;P I po problemie.

n ex motocykli -> Yamaha WR250X/R - the Swiss army knife of motorcycles ;)

255

Mnie to obojętne czy lampa świeci dobrze czy nie bo w nocy nie latam na moto. Kiepsko ocenić jakość nawierzchni. Jak bym jeździł turystycznie to co innego. Tylko dlaczego nie ma licznika ta Wr-ka ze Szwecji?

MT-07