Temat: Fmx650
Witam . Pytanie jest takie : Gdzie spuszcza się olej w FMX 650 bo za chu. nie wiem :D
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Fmx650
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam . Pytanie jest takie : Gdzie spuszcza się olej w FMX 650 bo za chu. nie wiem :D
najprawdopodobniej jest śruba pod silnikiem ;)
Obydwa spusty sa po lewej stronie motocykla. Spust oleju z silnika masz w prawym dolnym rogu pokrywy alternatora o ile dobrze pamiętam, a ze skrzyni tam gdzie wchodzi dźwignia zmiany biegów w silnik. Masz kolo tego numery silnika i po lewej stronie jest śruba spustu skrzyni. Obydwie śruby można rozpoznać po tym, ze mają pod sobą biała, gumową podkładkę. Pzdr.
Dzięki panowie ;)
nie za maco
;) :D xD
Obydwa spusty sa po lewej stronie motocykla. Spust oleju z silnika masz w prawym dolnym rogu pokrywy alternatora o ile dobrze pamiętam, a ze skrzyni tam gdzie wchodzi dźwignia zmiany biegów w silnik. Masz kolo tego numery silnika i po lewej stronie jest śruba spustu skrzyni. Obydwie śruby można rozpoznać po tym, ze mają pod sobą biała, gumową podkładkę. Pzdr.
Hmm... przecież tam jest jeden obieg oleju? Miałem FX650 (bardzo podobne moto) i tam nie było żadnej śruby spustowej oleju przy alternatorze.
Jedną śrubę spustową (z silnika) masz koło dźwigni zmiany biegów, drugą powinieneś mieć na dole przedniej belki ramy (do spuszczenia oleju ze zbiornika w ramie). Wchodzą 2l, co 3kkm, filtr co drugą zmianę.
pzdr, Adam
Obydwa spusty sa po lewej stronie motocykla. Spust oleju z silnika masz w prawym dolnym rogu pokrywy alternatora o ile dobrze pamiętam,. Pzdr.
dzięki panowie ;) już mam ;) a jeszcze pytanie zalać motulem 5000 10 w 40 ? czy może czymś innym ?
Motul 5100 będzie dobry
ok dzięki ;)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Fmx650
Wygenerowano w 0.042 sekund, wykonano 74 zapytań