Temat: Cięcie karbonu domowy sposób
Ma ktoś jakiś pomysł jak uciąć 1/1,5cm komina w domowych warunkach? Nie chcę tego zrobić krzywo, a już tym bardziej go połamać czy coś podobnego
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Cięcie karbonu domowy sposób
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ma ktoś jakiś pomysł jak uciąć 1/1,5cm komina w domowych warunkach? Nie chcę tego zrobić krzywo, a już tym bardziej go połamać czy coś podobnego
Myślę ,że brzeszczotem
Nigdy nie cialem, ale jakbym mialbrobic, to uzylbym diaksa z cienka tarcza...
Może ktoś z Twoich znajomych ma piłę gilotynową/poprzeczną? Równy podkład pod spód, cienka tarcza i musi wyjść prosto ;)
Szlifierka w dłoń, okleić taśmą, zaznaczyć gdzie chcesz ciąć i jazda. Na koniec możesz jakimś klejem CA zabezpieczyć uciętą część.
Dla bezpieczeństwa możesz uciąć z milimetr/dwa mniej i resztę wykończyć na papierze ściernym.
Ale rzeźnia :D chyba polecę tą szlifierą, później podjadę papierem, wywierce dziury, zaleje płynnym metalem i zanituje na nowo, bo niestety akrapovic nie utrzymał ciśnienia :)
Już kiedyś na ktmforum.co.uk poruszany był problem carbonowych tłumików do singli. Sypią się bo nie znoszą pulsacji w układzie. Rzędówki dużo lepiej znoszą wydech z włókna węglowego.
Zgadza się. No nic, dzięki za pomoc Panowie, polecę go cienką tarczą do nierdzewki i pokaże efekty oraz jak to wygląda aktualnie
Załóż maskę przeciw pyłową jak będziesz ciął kątówką.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Cięcie karbonu domowy sposób
Wygenerowano w 0.051 sekund, wykonano 82 zapytań