Odp: Pierwszy motocykl - supermoto
Kup Yamaha XTX będziesz miał namiastkę supermoto i całkiem niezłą zabawę, oraz będziesz mógł podejmować dalsze decyzje. XTX jest praktyczniebezobsługowy jak naked.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Pierwszy motocykl - supermoto
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kup Yamaha XTX będziesz miał namiastkę supermoto i całkiem niezłą zabawę, oraz będziesz mógł podejmować dalsze decyzje. XTX jest praktyczniebezobsługowy jak naked.
Nie zniechęcaj sie na wstepie.
Jezeli czujesz ze chcesz supermoto to kup.
Celował bym w WR250X lekkie zwinne i świeże.
Ja stałem przed wyborem Z1000SX lub supermoto.
Wybrałem to drugie. Co z tego ze moto nie na trasy, ja ich nie robię. Fun sie liczy i lekkosc, mozliwosc zjazdy z asfaltu i kulanie sie szutrami.
Pojezdzisz, nie bedziesz chciał niczego innego.
ewentualnie poczekaj troche , dozbieraj kasy i kup smc/smcr 690. Myśle , że bardziej uniwersalnego supermociaka nie znajdziesz , mocą bije na głowe wszystkie drz'ty , wr'ki i xtx , a wagowo nie ma tragedii. Do tego serwis praktycznie nie istniejący
najlepiej jakbyś się przejechał na którymś ze sprzętów co cie interesuje i od razu będziesz wiedział czy ci to odpowiada czy jednak nie :)
690smc 25k+, odpada całkowicie. Nie chodzi o dozbieranie kasy, po prostu nie chce wydawać za dużo na pierwsze moto, mam inne wydatki.
A KTM 690 SM? Z tego co widzę waga ta sama co lc4 640 ale wygląda na bardzo masywny. Ciężka sprawa byłaby z wymianą tego obrzydliwego dzioba? Ten motocykl z przodu wygląda jak członek ku klux klanu.
Kup sobie LC4 640 na Keihinie, albo 625 już z. Masz el. starter i kopaje. Myślę, że nie pożałujesz. Mi gdyby się wygląd 690 nie podobał, to dalej bym jeździł na 640.
Można jeszcze popatrzeć na Husqe SM 610, na OLX'ie pojawiła się całkiem fajna sztuka od pierwszego właściciela: [url]https://www.otomoto.pl/oferta/husqvarna-sm-sm-610-ie-2008r-8-5tkm-supermoto-na-wtrysku-z-pl-salonu-prywatne-ID6AyOIt.html[/url]
Crf250M
mocą bije na głowe wszystkie drz'ty , wr'ki i xtx , a wagowo nie ma tragedii
Ktm 690 SMC waży 139 kg, SMC-R - 142 kg. Rzeczywiście nie ma tragedii skoro DR-Z SM waży 136 kg a XTX 165 kg. Mocowo to 20 -27 koni więcej, do tego zawias w porównaniu z XTX i DR-Z profesional. To wpływa na cenę. Ale tak jak pisałem wcześniej, sprawdź sobie bezobsługowe moto - XTX. Oczywiście Dr-Z SM też jest świetnym sprzętem, ale jak już to szukałbym niepodłubanego egzemplarza, który jest równie bezobsługowy. Wszelkie modyfikacje i podnoszenie mocy powodują wzrost wymagań serwisowych. Może będziesz mial okazję poznać ekipę z bardziej wyrywnymi sprzętami, ale będziesz miał już praktykę i wyrobione zdanie, bo może supermoto Ci się podoba, ale niekoniecznie spodoba się Tobie jeżdżenie na nim.
Tu widać że kolega na Yamaszce daje radę i nikt mu nie każe wypierdalać, bo nie pasuje do kompanii:
[url]https://www.youtube.com/watch?v=Uyf_4cNZarE[/url]
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Pierwszy motocykl - supermoto
Wygenerowano w 0.046 sekund, wykonano 84 zapytań