Mam LAMAX X10 Taurus. Co o niej konkretnie chciałbyś wiedzieć?
Jeżeli szukasz kamery do nagrania ciągłego, to polecam. Jak chcesz korzystać z ficzerów typu nagrywania w pętli, jakieś zapisywanie eventów etc to niby jest to opisane, ale nie działa lub działa nieprawidłowo. Przynajmniej u mnie.
Obraz kosmos, dźwięk również bardzo dobry, głośny i wyraźny. Oprogramowanie średnie, kamerka przy nagraniach w pętli potrafi się zawiesić. Po wyjęciu baterii resetuje datę/godzinę i nie nagra nic w pętli, jeżeli jej nie ustawimy, bo się zawiesi.
Na 4K nagrywa około 45 min. FHD 60kl jakąś godzinę, 30kl około 1,5h na baterii. Ja używam powerbanka do zasilania kamery podczas jazdy.
Obudowa nie pasuje z innych kamer, zapas kosztuje stówkę.
Nie miałem okazji bawić się gopro, ale moim zdaniem jeżeli chcesz zaoszczędzić, to warto, bo poza kilkoma niedogonościami z oprogramowaniem (które ciągle jest wspierane, już 2x robiłem update, który znacznie poprawia funkcjonowanie kamery) to ta kamera robi naprawdę dobre ujęcia. Jakbyś chciał moje sample obejrzeć to daj znać na PW. Jeżeli masz na wyłożenie na gopro to od piątki w zwyż to ma napewno lepsze oprogramowanie, ale czy takim kosztem warto, to już Twoja decyzja.
Simson SR50 90ccm [1986] -> Yamaha WR 450F dualsport [2004] -> KTM 690 SM Prestige [2007]