Temat: DRZ400SM - Nie pali
Witam.
Męczę się z drz od jakiegoś tygodnia, i powoli kończą mi się pomysły. Wszystko było z nią w porządku oprócz tego, że nie miała ładowania. Zakupiłem więc nowy stator z allegro, zamówiłem nową wiązkę od tego samego rocznika bo moja była pocięta, wszystko wymieniłem, podpiąłem dokładnie tak jak było i ... DRZ NIE PALI. Strzela w wydech, próbuje załapać ale nie może... Paliwo dochodzi, kompresja nagle chyba nie uciekła? Moto nie było odpalane 2 tyg, a wcześniej wszystko chodziło idealnie, Iskra jest, i to dość mocna, ale wydaje mi się dość... rzadka, jakby co 2 obroty rozrusznika, to normalne? Gaźnik podmieniłem na drugi na którym wcześniej paliła - też nic, airbox i filtr też w porządku. Wyczytałem na forum żeby nalać kieliszek oleju pod świece, i spróbować zakręcić rozrusznikiem, jako sposób na zacięty zawór. Nie pomogło, jedyne co się zmieniło to zadymienie w garażu i teraz jakoś częściej strzela w wydech, albo już jestem przewrażliwiony. Na aktualną chwilę stary stator dałem do przewinięcia, jak wróci to go przełożę.
1)Czy od stania 2 tygodnie bez odpalania mogła się uszkodzić świeca lub mógł się zaciąć zawór?
2)Problemu szukać tylko przy statorze który zmieniałem ? Od tego czasu moto nie pali.
3)Stator oraz impulsator dało się zamontować tylko w jednej pozycji, długość przewodów inaczej nie pozwalała, ale może mogłem coś źle podłączyć, że iskra jest w nieodpowiednim momencie?
Jakieś inne pomysły? Co jeszcze mogę sprawdzić ?
Z góry dzięki.