juby napisał/a:Kordzik napisał/a:Całkiem lekki ten Brytol fajny sprzęt. Hypermotard trochę ciężki jak na imitację SM ale ładny jest. Choć korci mnie ten 1 cylindrowy Duke lub SMC. Jakieś opinie o Duke?? Nawet starszych generacjach bo trójka mi się podoba??
Kordzik - z kąd jesteś ? mogę Ci udostępnić swojego Duke III do testów :) i nie są wszystkie identyczne, duke IV w wersji podstawowej nie ma np. regulowanego w pełni zawieszenia przód/tył jak Duke III. Słuszną uwagą jest też to że Duke III na torze asfaltowym w żadnym stopniu nie ustępuje SMC i jest od niego znacznie tańszy.
ALE widzę że raczej szukasz moto na ulicę więc tutaj lepszym wyborem będzie LC8 SM/SuperDuke bądź Husqvarna Nuda :D 690-tki będą od nich lepsze tylko i wyłącznie na małym torze.
Dzięki bardzo za propozycję niestety w piździec daleko bo ja z nad samego morza. Szukam moto na miasto głównie to fakt ale nie chcę liniowego młynka i nie muszę pałować 250/h. Raczej wolę jazdę w stylu Berga tj. Żyję-Umarłem- znowu żyję... :) Ale też coś czym w razie czego mogę podrzucić dziecko do szkoły lub podjechać spokojnie do pracy, a po pracy pobawić się na parkingu jakimś. Powyżej 180 kg odpuszczam bo nie chcę znów przerzucać tony koksu po mieście.
Zostaje:
-duke III- ale tylko jak się trafi igła jakaś nienaganna;
-SMC-R tylko w jego przypadku mam dylemat bo na 2019 będzie nowy model więc jak już się zdecyduję to zacisnę zęby i jeden sezon będę łaził z depresją;
-Street Triple- 3 gary w rzędzie jeszcze zniosę a stosunek mocy do masy super tylko za 6 tyś więcej (wersja RS) mam nowe Tuono 1100 RR a to już sprzęt bez kompromisów;
- no i ta nuda kusi, jeśli z częściami nie będzie problemu przez dłuższy czas to moto warte obejrzenia;
pzdr
Kordzik
KTM 690 Enduro, KTM EXC 200 :)