Odp: SMC-r 690 2016 r. Przerabiamy
No tak, racja ładowarkę najlepiej do zabawek RC kupić bo będzie najtańsza.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » SMC-r 690 2016 r. Przerabiamy
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 12 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No tak, racja ładowarkę najlepiej do zabawek RC kupić bo będzie najtańsza.
czyli ta z lidla automatyczna nie naładuje ? :D To w jaki sposób naładuje to zwykłe ładowanie w moto ? :D
Ja nic takiego nie powiedziałem. Sam używałem nieodpowiedniej i nic się nie stało. Mam jakiś CTEK automatic. Jednak nie było o LioN napisane w instrukcji, a tam w środku jest ponoć jakaś elektronika którą można w ten sposób spierdolić.
Żonkil PW
Dokładnie już nie pamiętam o co chodzi i nie chce mi się tego doczytywać ale skraca się ich żywotność ładując zwykłą ładowarką. Gdzieś w necie o tym można przeczytać, głównie na forach modelarskich.
Aaaa takie buty... to zostaje przy ciężkim klocku. Miałem kiedyś takie aku w rękach i fakt dziwne uczucie ale jak zwykle są plusy i minusy a ja bardziej cenie niezawodność
czyli co, jak się ładuje samoczynnie w moto, to skraca się jego żywotność ?
ładowanie w moto jest chyba takie samo jak w klasycznym prostowniku ?
Wydaje mi się że jak jest z niego pobierana energia i jednocześnie jest on ładowany to trochę inaczej to działa, dodatkowo regulator napięcia. Uważam że rozchodzi się o te proste prostowniki beż żadnego sterownika żeby do nich nie podłączać tego aku bo może być jakiś pożar czy cuś... . A może zwyczajnie nas dymają na kase? i przyjmują zakłady w dziale marketingowym kto wiekszego kutasa wsadzi w mózgi konsumentów - Kto wie:D Nie interesowałem się tym tak bardzo aż do dzisiaj:P
Zobaczymy jak będzie. Nie mam zamiaru kupować ładowarki lipo z balancerem do tego by go ładować. Jedyne to trzeba uważać, żeby się nie rozładował bo wtedy zdechnie.
W środku nie ma żadnej elektroniki, która chociażby w minimalnym stopniu wpływa na ładowanie? Chyba nawet musi być, bo tam powinny być minimum 3 ogniwa, a zaciski są przecież dwa, więc i tak nie ma jak podłączyć balansera.
Tam jest jakis procek, musisz poczytać bo z akumulatorów się doktoryzować już nie będę:)
- zainstalowany w akumulatorze procesor, zarządza prawidłową pracą ogniw i zapobiega m.in. nierównomiernemu obciążaniu poszczególnych z nich,
Czyli spokojnie może być doładowywany w motocyklu, ale prostownikiem do kwasówek bym go nie ładował jak kiedy padnie.
Mam ładowarkę do łodzi zanętowej , która ma poziom ładowania 14,5V więc powinna być idealna. Nie ma przeznaczenia do lipo, ale obstawiam, że będzie ogniwo zadowolone ;)
Oooo panie... to my w drodze powrotnej z Kisielina wpadniemy jeszcze na rybki... nosz kurna komplet:D To moja druga szajba życiowa
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 12 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » SMC-r 690 2016 r. Przerabiamy
Wygenerowano w 0.053 sekund, wykonano 75 zapytań