Temat: Kolejny sprzęt propozycje
Cześć
Wyprzedałem się z motocykli i szukam kolejnego sprzętu, ale że się zestarzałem trochę to mam nieco inne wymagania i nie mogę moto dopasować. Wcześniej miałem Husaberga 570- sprzedałem po likwidacji firmy, w sumie dlatego że bałem się że za kilka lat będę musiał tłoki sam w garażu strugać. Moto Guzzi Griso 8V za ładny i za ciężki na co dzień.
No i teraz o czym myślę:
1. KTM SMC 690 w miarę świeży- niby silnik cywilny i nie trzeba się w oleju babrać co chwilę. Tylko nie wiem czy sprawdzi się na przelotach 100, 200 km czasem z plecakiem. Na miasto chyba najlepszy.
2. KTM DUKE 690 R- taka alternatywa dla SMC niby wygodniejszy i nadaje się na wycieczki tylko nie wiem czy nie będzie za nudny w porównaniu do SMC w ubranku nakeda i czy singiel na trasie da radę??
3. Aprilia SXV 550 trochę już stara i nie wiem czy 10 letni wyczyn to dobry pomysł, poza tym boję się czy za kilka lat nie będzie problemu z częściami tak jak w przypadku nieodżałowanego berga. Do tego sprzętu raczej z dystansem podchodzę.
4. Aprilia Tuono V4 1000 APRC- taki sentyment bo już stare tuono V2 ujeżdżałem ale nie wiem czy mnie nie sponiewiera tak jak V2 i nie będę z pełnymi gaciami znów latał. Zresztą na miasto trochę bez sensu 160 KM ale z drugiej strony to zajebiste moto.
5. BMW s1000R. Pierwsza rzędówka w zestawieniu i w sumie pierwsza jaką kiedykolwiek brałem pod uwagę. Brzydal straszny ale podgrzewane manetki, tempomaty, zawieszenia na przycisk i inne luksusy kuszą. Taka oznaka późnej starości chyba... :)
Ogólnie szukam czegoś lekkiego poręcznego i z pazurem. Głównie będę jeździł do pracy, po mieście, raczej dużo, trasy czasem i raczej zawodowo nie turystycznie.
Proszę o opinię na temat tych sprzętów lub ew. o alternatywy.
dzięki i pozdrawiam
Kordzik