Odp: Jaki typ kasku polecacie na supermoto?
Ja mam icona varianta i jestem w ch*j zadowolony ;)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Jaki typ kasku polecacie na supermoto?
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ja mam icona varianta i jestem w ch*j zadowolony ;)
Mierzyłem dziś tego Nolana N53 kask spoko, dla mnie mega lekki dla M 1170g dla porównania wcześniej jeździłem w podstawowym fly 1500g dobry kloc, miałem dziś spoko porównanie, bo w sklepie też był ten fly :D
teraz pytanie do rozmiaru bańkę mam okolice 58 cm może 58 z małym haczykiem... byłem nastawiony na pomiary M/L, mieli tylko M i powiem, że spoko, tzn na obwodzie fajnie przylega z minimalnym luzem nigdzie nie uwiera, poliki naciską spoko, tylko w porównaniu z tym ls2 mx456 i to L mocno napierał na polik,i a tu w nolanie tak optymalnie tylko, że w nolanie te poliki są niższe jakby większy otwór na gogle może dlatego... chciałem ogarnąć jeszcze S, ale nie było myślicie, że bym wcisnął głowę w S czy raczej pozostać przy M hehe na zamówienie S też nie mają, bo niby nie jest dostępna w tych malowaniach które mają na zamówienie...
Kask przy trzepaniu głową w lewo i w prawo nie może się przesuwać. Jak się trzyma i nie ciśnie, to będzie ok.
Kończąc temat; zakupiłem ostatecznie tego Nolana N53 i jestem bardzo zadowolony, więc śmiało polecam :D
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Jaki typ kasku polecacie na supermoto?
Wygenerowano w 0.050 sekund, wykonano 80 zapytań