Temat: ma ktoś może zniżki na opony samochodowe ?
Hej.
Planuję kupić Michelin Crossclimate 235/45/18
Ktoś z Warszawy ma jakieś zniżki ?
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » ma ktoś może zniżki na opony samochodowe ?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Hej.
Planuję kupić Michelin Crossclimate 235/45/18
Ktoś z Warszawy ma jakieś zniżki ?
Jeda opona 800zł... ja dałem ostatnio 50zeta od sztuki i właśnie szukam kolejnych na tył ale jeszcze tańszych:P
50 zeta w tym rozmiarze ? Chyba ostro zjechane używki do palenia gumy.
Nie w tym rozmiarze, szkoda by mi było takiej felgi do obijania o krawężniki. 15 185 65 całkiem przyzwoite co nie zmienia faktu że do "palenia gumy" na salmopolu:P
Sprawdziłem na stronie w InterCarsie, ale niestety nie widzę tej opony w dostępności.
Ostatnią cenę jaką widzę 972 zł detal - 845 mogę ogarnąć.
Pozdro
A do dunlopa w dobrej monecie ma ktoś dojście?
Sport Maxx RT 2 225/50 R17 94 Y
albo
SP Sport Bluresponse 225/50 R17 98 W XL
SP Sport 490 zł.
Po pierwsze opony całoroczne to jest straszna lipa
Przynajmniej te które powstały przed tym michelinem , nie nadawały się ani na zimę ani na lato i strasznie hałasowały...
Żeby nie było mówie z własnego doświadczenia
Co do hałasu to sądzę że w michelinie będzie to samo patrząc na wzór bieżnika (takie bieżniki szybko się ząbkują i wtedy pojawia się hałas )
Co prawda widzę że te Micheliny zbierają dobre opinie ale wszystkie opony całoroczne miały wady w postaci słabych boków opony (łatwo rozerwać na dziurze czy podjeżdżając pod krawężnik) , szybkie zużywanie opony gdy jest bardzo gorąco ,i dodatkowo michelin z ostatnich lat produkcji miał coś takiego że wytrzymywał max 3 lata po czym opony zaczynały pękać pomiędzy bieżnikiem ...
i nie mówię tu o oponach firmy krzak tylko o np goodyear vector 4seasons która również na oponeo ma dobrą opinie
Sądząc po rozmiarze opon golfem 4 nie jeździsz a wiec pewnie mocy w aucie masz sporo i 90km/h też nie podróżujesz
także odradzam ci takie opony jeśli jeździsz jak zwykły kowalski to te opony ci wystarczą a jeśli nie przeszkadza Ci szum opon to nawet będziesz zadowolony
Ale za cenę tych michelinów kupisz spokojnie komplet na lato i na zimę osobno który się lepiej sprawdzi i starczy na dłużej
A i jeśli szukasz opon to oponeo jest zdecydowanie najlepszą na tą chwilę opcją i najtańszą , nawet mając żniżki w hurtowniach motoryzacyjnych nie dostaniesz opon za taką cenę
Delta
Zamaist tych opon zastanów się na Pirelli P zero , vredestein ultrac vorti lub mniej sportowe ultrac cento, a jeśli chcesz wydać mniej to hankook k120
W mini żony mam te micheliny. Wg mnie są super, jeżeli ktoś jeździ do 15 tys km rocznie. Dobrze jadą i latem i zimą.
Natomiast do tej 407 faktycznie zamówię osobne komplety.
Opony Nexen mają znajomi i polecają.
w małym autku które jeździ głownie po mieście to sie sprawdzi
Nexeny są ok , na zime dobre też są barumy tylko szybko się zużywają , są bardzo tanie i mają bieźnik który radzi sobie świetnie w śniegu
Ja polece Ci hankooka jeśli chodzi o średnia półkę
co prawda maiłem opony tej firmy letnie ale radziły sobie pięknie przy aucie które miało 280 km nie były wcale gorsze od pirelli p zero
no co prawda przy jeździe na granicy przyczepności pirelli dawało większą pewność i kontrole w razie poślizgu
ale za połowę ceny mogłem im to wybaczyć
Ja polece Ci hankooka jeśli chodzi o średnia półkę
co prawda maiłem opony tej firmy letnie ale radziły sobie pięknie przy aucie które miało 280 km nie były wcale gorsze od pirelli p zero
no co prawda przy jeździe na granicy przyczepności pirelli dawało większą pewność i kontrole w razie poślizgu
ale za połowę ceny mogłem im to wybaczyć
Jaki dokładnie model polecasz? Ja byłem średnio zadowolony z K117 w pierwszym sezonie ładnie kleiła, po zimie niestety coś się z gumą porobiło i czułem się trochę jak na lodzie.
Na takich jeździłem
Przelatałem dwa sezony co prawda zrobiłem tylko 25k km trzymały świetnie nawet przy dużych prędkościach
zużycie też bardzo małe biorąc pod uwagę styl jazdy i prędkości z jakimi latałem
Mogły by mieć sztywniejsze boki wtedy trzymanie w zakrętach pewnie było by jeszcze lepsze ale odbiło by sie to na komforcie
[url]https://www.oponeo.pl/dane-opony/hankook-ventus-v12-evo2-k120-225-35-r19-88-y-xl-mfs-zr/173113463?gclid=EAIaIQobChMIwd6CqMPF2AIVQTPTCh1Vowr4EAAYASAAEgKOefD_BwE[/url]
Mają podobny bieżnik do jakiś opon wyższej klasy ale z późnych lat 90tych. Goodyearow o ile dobrze pamiętam...
Delta
Zamaist tych opon zastanów się na Pirelli P zero , vredestein ultrac vorti lub mniej sportowe ultrac cento, a jeśli chcesz wydać mniej to hankook k120
czemu? przeca są głośniejsze i gorsze na deszczu
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » ma ktoś może zniżki na opony samochodowe ?
Wygenerowano w 0.053 sekund, wykonano 71 zapytań