Temat: Husqvarna Smr 570 problem z uszczelką pod głowicą
Siema,zakładam temat na tym forum ponieważ mam problem z którym nie dam rady sobie poradzić sam mianowicie posiadam husqe 570 smr 2004 rok,zakupiona od Galarina z tego forum.Silnik jest po kapitalnym remoncie,gdy ją kupiłem to po jakiś może 10 km zobaczyłem że nie dam rady odpalić motocykla,okazało się że płyn jest w komorze spalania i temu nie dam rady odpalić.Trochę się ździwiłem,wiadomo,wszystko jest założone nowe a tutaj takie rzeczy,nie długo kupiłem nową uszczelkę pod głowicę,głowicę dałem do sprawdzenia i okazało się że jest krzywa więc została splanowana.Przyglądając się cylindrowi zauważyłem że tuleja w cylindrze(cylinder po tulejowaniu)jest minimalnie niżej niż cylinder(jego odlew) to też dałem cylinder na ponowne tulejowanie,żeby zrobić prawidłowy kołnierz w tulei przez który nie będzie opadać podczas temperatury cylindra.Wszystko skręciłem według serwisówki i po przejechaniu może 200km,zauważyłem że znowu ubywa mi płynu po czym postanowiłem dokręcić nakrętki głowicy,oczywiście wszystko robione kluczem dynamometrycznym.Po przejechaniu kolejnych około 500 km zauważyłem że motocykl pobierania dość mocno płyn chłodniczy.
Nie wiem gdzie szukać mam już przyczyny tej usterki.Moto stoi jeszcze nie rozebrane ale podejrzewam że tuleja cylindra znowu opadła.
Może ktoś miał kiedyś podobną sytuacje albo wie co może być przyczyną,powoli zaczynam nie mieć cierpliwości już do tego sprzętu.
Pozdrawiam