Temat: EXC 525 czy 400?
Witam wszystkich serdecznie, w przyszłym sezonie mam zamiar na poważnie rozpocząć swoją przygodę z supermoto, mianowicie planuję zakup exc 525 lub exc 400. Przez kilka lat latałem na MZ SM 125 więc domyślam się że niektórzy mogą mnie zaraz sprowadzać na ziemię i wybić z głowy 525. Wiem czego mogę spodziewać się po tym sprzęcie, nigdy na nim nie siedziałem jednak sporo się naczytałem, dlatego prosiłbym o unikanie zbędnych komentarzy, będę natomiast bardzo wdzięczny za udzieloną mi pomoc. No to przychodzę do senda sprawy. Tak jak wspomniałem, wcześniej przez kilka lat latałem na 125 w 4t więc jedynie poskładałem się trochę w zakrętach, o gumowaniu nie było mowy, dlatego nowe moto będzie mi służylo głównie do nauki wheelie. Chciałem dorwać 525 z 2006 albo tym bardziej 2007 jeśli by się trafił. W moim przypadku priorytetem są koszty utrzymania dlatego zastanawiam się czy exc 400(nie 450) nie byłby jeszcze trwalszy od 525. Z drugiej jednak strony, jeśli różnica kosztów byłaby niewielka - wolałbym 525 ze względu na ogromną moc. Tak więc chodzi mi o porównanie żywotności, serwisowania exc 400 na RFSie, exc 400 2009/2010 (pomijam 2008 bo ponoc wadliwe, poprawcie mnie jeśli się mylę), no i oczywiście exc 525. Mam nadzieję że rozwiejecie moje wątpliwości :D