Temat: SMR 511 nowy nabytek
Siemka.
Stałem się szczęśliwym:)? posiadaczem Husqvarny smr 511. Z pełną świadomością kupiłem uszkodzoną do roboty bo po pierwsze i tak nosiłem się z zamiarem znalezienia czegoś mocniejszego niż mam, a po drugie nigdy nie wiadomo co się kupi i czy się zaraz nie rozleci albo coś. Trafiła się sytuacja na tańsze moto z budżetem na remont i z późniejszą świadomością na czym się jeździ.
Silnik na stole podczas diagnozy w serwisie motocyklowym. Ze wstępnych oględzin wygląda tak:
Tłok do wymiany
Cylinder do honowania
Korba z łożyskami do wymiany.
Głowica jeszcze nie przemierzona pewnie na dniach, skrzynia wstępnie wygląda ok ale i tak będzie pomierzona.
Szukając i przeglądając katalogi z częściami element występuje jako cały wał korbowy tzn nie ma osobno korby. Czy ktoś się orientuje czy może gdzieś są w ofercie np zestawy naprawcze wału?
Patrzyłem jeszcze pod kątem silnika z bmw g450x podobno te same silniki ale czy na pewno identyczne a nie tylko podobne? Numer w skatalogowaniu wału w husqvarnie i bmw jest inny. Jakby ktoś miał informacje, doświadczenie gdzie takie coś szukać i ewentualnie posiadał jakieś rabaty to będę ogromnie wdzięczny. Wysłałem zapytanie do serwisu husqvarny i czekam też na odpowiedź.
Pozdro