1

Temat: Heidenau K73

Elo, kupiłem nówki sztuki HEIDENAU k73 i jestem rozczarowany przyczepnością. Wcześniej miałem dunlopa sportmaxa z 2005 zparciałego z przodu i łysego z tyłu i dużo lepiej trzymały przyczepność. Wcześniej mogłem bez problemu stoopie zrobić a teraz ślizga się i śmieje;). I tak się zastanawiam, że może to przez te "włoski" na nowych oponach. A może to taki shit jest. Śmiga ktoś z was na HEIDENAU ?? pozdro

2

Odp: Heidenau K73

Ile km nawinąłeś?

Nowe opony drogowe muszą się dotrzeć.

---

Pozdrawiam
Hubert

3

około 100km

4

a moze masz za duzo psi albo barow...

Wgrywam mapki do KTM'ów
tel: 797 237 537

5

albo kilo paskali?

---

Pozdrawiam
Hubert

6

te lacki to syf jest

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

7

właśnie syf chyba, mam z przodu 2.0 bar, tył 2.2 bar

8

qrwa za tą cenę miałbym używki na dwa sezony :( i na mokrym też lipa, jedynie w terenie lepiej od łysych dunlopów, ale do kostek to im duuuuuużo brakuje....

9

na 2.0 sie nie dziw ze sie nie trzymaja
wbij 1.7 - 1.75 bedzie dobrze, ja w deszczu sie dosyc pewnie na tym czulem

Wgrywam mapki do KTM'ów
tel: 797 237 537

10

Przypuszczam, że ta podobną cenę miałbyś "normalne" gumy które trzymają. A odpowiadając na pytanie: wszystko z nimi ok, one po prostu tak mają :)

11

Szwinia ma rację, nie wiem ile dałeś za te oponki, ale lepiej było kupić porządne Goldspeedy. Wybór jest szeroki, nie pomylisz się i nie kupissz opony do szosówki, same zalety.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

12

Na wierchu jest 30'C ty jeździsz w pseudo deszczówkach i się dziwisz że się ślizgają.
Ja miałem maxxisa z tyłu i powyżej 15'C opona zaczęła się ślizgać jak pojebana. Do tej temp. trzymała jak dzika nawet na zimno.
Są to miękkie opony i w tym jest problem.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

13

Można też kupić porządne dunlopy, pirelli i metzelery. Trzeba tylko chcieć ;)

gierwi napisał/a:

Szwinia ma rację, nie wiem ile dałeś za te oponki, ale lepiej było kupić porządne Goldspeedy. Wybór jest szeroki, nie pomylisz się i nie kupissz opony do szosówki, same zalety.

14

czyli mt 60 rs corsa czy mutanty nie mają jakiś krzywych akcji przy wyższych temperaturach?

motoslide.com

15

Przede wszystkim są przewidywalne :)