Temat: Pomoc w wyborze SM
Witam, może zaczne od początku, dwa lata temu jezdziłem Yzf 250 w crossie, rok temu mialem crf 450 2010 również w crossie, w tym roku odpusciłem moto zeby uzbierac na konkretny sprzet na wiosne (supermoto) 2018. I tutaj pojawia mi sie dylemat, ponieważ chciałbym moto które jest w miare lekkie i mocne, ale zebym nie musiał go doglądać co dwa trzy dni. Wiem ze zdarzą sie weekendy gdzie bede chciał dolecieć do Poznania na studia na moto (120 km) i wiem ze zadnym sprzetem typu sm nie bedzie to przyjemne, ale chce moto na którym takie tripy będą możliwe do wykoniania. Budżet jaki chce przeznaczyć to max 30 tyś. i w mojej głowie przwija sie kila opcji, mianowicie ktm 690 smc r, husqvarna 701. i Dalej wr 450 w tej najnowszej budzie i tu mam problem bo nie wiem na jej temat prawie nic, no i husaberg 570 ale na tym polu również nie wiem za dużo, tylko tyle ze z cześciami bedzie problem. Tak wiec jak by mi ktoś przybliżył temat jak wyglada temat remontow tych maszyn, chociaż z tego co wiem w ktm i husce remotu prawie nie trzeba, to byłbym bardzo wdzieczny za jaką kolwiek pomoc. Pozdrawiam