1

Temat: Pomoc w wyborze SM

Witam, może zaczne od początku, dwa lata temu jezdziłem Yzf 250 w crossie, rok temu mialem crf 450 2010 również w crossie, w tym roku odpusciłem moto zeby uzbierac na konkretny sprzet na wiosne (supermoto) 2018. I tutaj pojawia mi sie dylemat, ponieważ chciałbym moto które jest w miare lekkie i mocne, ale zebym nie musiał go doglądać co dwa trzy dni. Wiem ze zdarzą sie weekendy gdzie bede chciał dolecieć do Poznania na studia na moto (120 km) i wiem ze zadnym sprzetem typu sm  nie bedzie to przyjemne, ale chce moto na którym takie tripy będą możliwe do wykoniania. Budżet jaki chce przeznaczyć to max 30 tyś. i w mojej głowie przwija sie kila opcji, mianowicie ktm 690 smc r, husqvarna 701. i Dalej wr 450 w tej najnowszej budzie i tu mam problem bo nie wiem na jej temat prawie nic, no i husaberg 570 ale na tym polu również nie wiem za dużo, tylko tyle ze z cześciami bedzie problem. Tak wiec jak by mi ktoś przybliżył temat jak wyglada temat remontow tych maszyn, chociaż z tego co wiem w ktm i husce remotu prawie nie trzeba, to byłbym bardzo wdzieczny za jaką kolwiek pomoc. Pozdrawiam

2

Odp: Pomoc w wyborze SM

Bierz 701 i będziesz zadowolony ;)

Xt 125--> RMZ-->SMCR --> EXC, YZF 2k3 --> SMR--> YZF 2k14 -->YZF 2k12

3

Ta, w zasadzie sam sobie odpowiedziałeś, smc albo huska, z obydwu będziesz zadowolony

https://www.bikepics.com/members/81

4

a co do 701 i 690 są miedzy nimi jakieś wieksze róznice? nie wiem czemu ciągnie mnie do huski ale jak widze ten boczny zadupek wielkosci boiska piłkarskiego to musze popatrzec na ktm zeby mi sie znowu dobrze na duszy zrobiło. Przy jakim przebiegu tam sie wymienia  tłok? 20k przejedzie?

5

Jak masz możliwość to przejedź się tym i tym. Mi bardziej podpasowała husa. Szersze siedzenie i kilka innych detali. One dociągają do 50k km ;) Zależy jak kto dbał i jak jeździł ;P

Xt 125--> RMZ-->SMCR --> EXC, YZF 2k3 --> SMR--> YZF 2k14 -->YZF 2k12

6

Bosshoss napisał/a:

a co do 701 i 690 są miedzy nimi jakieś wieksze róznice? nie wiem czemu ciągnie mnie do huski ale jak widze ten boczny zadupek wielkosci boiska piłkarskiego to musze popatrzec na ktm zeby mi sie znowu dobrze na duszy zrobiło. Przy jakim przebiegu tam sie wymienia  tłok? 20k przejedzie?

20k to dopiero dotarte heheh

KTM 690 SMC

7

30k to mało na 701 raczej. Trafiają się czasem poniżej ale rzadko

WR250X -> Husaria 701

8

Na fb jest grupa Global 690 i tam 2 dni temu pojawił się post kolegi z dziobalem któremu właśnie wybiło 100 000 km. Wymienił dźwigienki zaworowe i sprzęgło przy 50 000 km. A w Poznaniu w serwisie oglądałem dziobala po 55 000 km bez problemów. Trzeba tylko uważać na te dźwigienki i latać.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"