Dołączę się, jaki zakład w Warszawie do pomiaru cylindra (ewentualnie też tłoka), wymiany zaworów (dotarcie ich i co tam potrzeba jeszcze przy założeniu nowych) i ewentualnej porady? :) Mniejsza xr potrzebowała dolewki raz czy dwa oleju między wymianami więc w końcu postanowiłem to ogarnąć. Ogólnie mam ściągniętą głowicę i cylinder z tłokiem. O dziwno tłok i cylinder na oko wygląda tak samo jak półtora roku temu (wygląda tak ale nic nie widać z tego raczej sensownego [url]https://drive.google.com/open?id=1SPTH7Os7i1X-ORbzaIUbatACP9wum2zY[/url] ) :P nie czuć żadnego progu pod palcem czy coś, jodełka jest, ale wiem że tak to można sobie g... sprawdzić :) także chce to z wymiarować. Dobrze by było jak by potrafili powiedzieć czy jest np. sens szlif robić czy np. tylko pierścienie wymienić i zakładać z powrotem stary tłok (pewnie dla spokoju i tak lepiej go wymienić na nowy). A zawory to po prostu wymiana i dotarcie pewnie, bo mam już kupiony cały komplet tzn. zawory, sprężyny, podkładki pod, talerzyki nad, zabezpieczenia i uszczelniacze. Gdzieś tam mi się słyszało o parowcowej z różnymi opiniami. Jest jakaś jeszcze miejscówka gdzie na zabiją cenami i zrobią jak trzeba? :)
Honda XR400R Enduro || Honda XR650R SM