Temat: Jak poprawnie skrócić łańcuch.
Kupiłem zestawy napędowy i niestety łańcuch jest trochę za długi. Zastanawiam się jak poprawnie go skrócić i czy po skróceniu dalej będzie możliwość połączenia go spinką. Dodam że nie mam zakuwarki.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Jak poprawnie skrócić łańcuch.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kupiłem zestawy napędowy i niestety łańcuch jest trochę za długi. Zastanawiam się jak poprawnie go skrócić i czy po skróceniu dalej będzie możliwość połączenia go spinką. Dodam że nie mam zakuwarki.
Jesli masz spinkę , nie potrzebna Ci zakuwarka,pewnie że bedzie możliwość tak to działa
Zakuwarka albo mlotek i punktak.
Jeśli łańcuch masz na spinkę to możesz go skrócić pod warunkiem że conajmniej 2 ogniwa wywalisz żeby to później spiąć a młotek i punktak przyda Ci się do zbicia zbędnych ogniwek.
Kup zakuwarke, bo sie zwroci przy drugiej wymianie lancucha. A co sie miesem narzucasz przy dzialaniu z punktakiem to Twoje :D
.
Dzięki za pomoc. Wiem, że pytanie lamerskie ale zawsze jak wymieniałem napęd to łańcuch pasował na tip top. Koniec końców szlifierką zeszlifowałem końcówkę nitu a resztę wybiłem punktakiem. Potem ogniwo łączące, zapinka i wszystko hula. Temat do zamknięcia.
Zapinkę wpiąłeś rozumiem przedzieloną częścią (wierzchołkami spinki) do tyłu?
Zapinkę wpiąłeś rozumiem przedzieloną częścią (wierzchołkami spinki) do tyłu?
Dokładnie. Tak aby cały syf nie wchodził pod nią.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Jak poprawnie skrócić łańcuch.
Wygenerowano w 0.044 sekund, wykonano 74 zapytań