Temat: Magnes do tarczy hamulcowej
Czy ma ktoś może jakieś namiary do firmy, która mi dorobi magnes do tarczy pod wymagany wymiar?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Magnes do tarczy hamulcowej
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy ma ktoś może jakieś namiary do firmy, która mi dorobi magnes do tarczy pod wymagany wymiar?
nie wiem czy takie rzeczy ktoś dorabia? magnes nie musi pasować idealnie, wkleisz na distal i będzie dobrze, takie magnesy sprzedaja na giełdzie samochodowej w Lublinie na przykład jako ciekawostki fizyczne :)
Rozkrec stary dysk twardy do komputera. Tam masz magnes neodymowy, wiec taki magnes starsznie mocny. ALe jest kruchy wiec sie ro zkruszy po jednym strzalem recznym miotaczem energii kinetycznej. Wez sobie taki kawalek i go przyklej do tarczy
Ręczny miotacz energii kinetycznej. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
przepraszam , ze zadam głupie pytanie :P
po wuj ten magnes?
Pewnie do rowerowego licznika. Sam kiedyś podobny patent robiłem :)
Jesli faktycznie potrzebne do licznika rowerowego i nic sensownego nie wymyslisz to mozna takie magnesy kupic na necie za 10 PLN. Firma SIGMA sprzedaje osobno do swoich licznikow.
Pewnie do licznika motocyklowego szuka, m.in. Koso ma czujnik magnetyczny mocowany do lagi a magnes w tarczy.
przepraszam , ze zadam głupie pytanie :P
po wuj ten magnes?
to jest jak te drogie magnetyzery z allegro ;p zmniejsza spalanie i zwiększa silę hamowania :lol:
tak myslałem ;)
A ja myślałem że to ma aktywować inteligentną sygnalizację świetlną :rolleyes: !
Jag z tym magnesem jest taki problem, ze przy predkosci powyzej jakies 100km/h przestaje dzialac :)
Przynajmniej tak u mnie bylo i kilku kolegow mialo podobny objaw.
Druga sprawa to zmiana rozmiaru kola w licznki (WS) - jesli nie wiesz jak to zrobic to trzeba odlaczyc od licznika wszystkie kable i wtedy wejsci do setup'u. Bedzie opcja WS.
Magnes moze kupic oryginalny z KTM'a - nie byla chyba jakos kosmicznie drogi.
Nawymyślają teraz jakieś dziwne liczniki z czujnikami zamiast tradycyjnej linki i jest kłopot :) Mam nadzieję że mój będzie działał też powyżej 100 km/h. A licznik nie jest rowerowy tylko oryginalny KTMowski, tylko poprzedni właściciel zmienił tarczę ale nie założył magnesu.
Zapytam w KTMie..
nie zaden ktm'owski nei działa powyzej tych +- 100 :p
Druga sprawa to zmiana rozmiaru kola w licznki (WS) - jesli nie wiesz jak to zrobic to trzeba odlaczyc od licznika wszystkie kable i wtedy wejsci do setup'u. Bedzie opcja WS.
Jaką wartość powinienem wpisać? Domyślnie jest ustawiona dla kół 21'' - 2205
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Magnes do tarczy hamulcowej
Wygenerowano w 0.057 sekund, wykonano 73 zapytań