Temat: Zerwany gwint naciągu łańcucha
Może ktoś się orientuje gdzie w PL znaleźć jakiś zestaw naprawczy - coś podobnego - m.ebay.com/itm/Pro-tek-Swing-Arm-Buddy-2-Bolt-Repair-Kit-Chain-Adjuster-Bolt-Replacement-SAB-20-/281956256353
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Zerwany gwint naciągu łańcucha
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Może ktoś się orientuje gdzie w PL znaleźć jakiś zestaw naprawczy - coś podobnego - m.ebay.com/itm/Pro-tek-Swing-Arm-Buddy-2-Bolt-Repair-Kit-Chain-Adjuster-Bolt-Replacement-SAB-20-/281956256353
w sklepie ze śrubami? kupujesz dwie śruby, 4x nakrętki i wiertło. Przynajmniej ja tak zrobiłem.
Dlatego smarując łańcuch psikam też na te śruby, tak zapobiegawczo i dotąd nie miałem problemów. Śruby jak vlo pisze.
w sklepie ze śrubami? kupujesz dwie śruby, 4x nakrętki i wiertło. Przynajmniej ja tak zrobiłem.
takie rozwiązanie mam teraz ;) Myślałem o jakieś mniejszej prowizorce. Kiedyś tulejowałem zerwany gwint korka spustowego.....myślałem o czymś takim....
A typowy Helicoil nie da rady?
A typowy Helicoil nie da rady?
Dobry pomysł tylko scianka wahacza jest za cienka. Ja by proponował zaspawac ładnie otwór, ładnie sfrezowac, nawiercic otwór i nagwintowac drugi raz. Chodzi mi jeszcze jeden pomysł po głowie ale nie wiem czy na długo by wystarczył......
Na szybko to można nitonakrętka spróbować, ale chyba lepiej właśnie normalnie nagwintować jeszcze raz.
Ok. Kupiłem ten zestaw z ebay. Dam znać o efektach :)
Ok. Kupiłem ten zestaw z ebay. Dam znać o efektach :)
Zestaw dotarł. Czas montażu 5 min. :) Ogólnie spoko, jedyna uwaga - tulejka po wpasowaniu w wahacz - w efekcie dosyć ciężko chodzi śrubka regulująca ustawienie naciągu.....
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Zerwany gwint naciągu łańcucha
Wygenerowano w 0.054 sekund, wykonano 82 zapytań