Odp: czy yamaha wr125x to dobre supermoto? a moze coś innego?
shonek napisał/a:k-dariuszz91 napisał/a:To moto co ty masz czyli wr250x mi sie w ch*j podoba xd opowiedz cos o exploatacji tego moto jak często musisz cos przy niej robic?
Praktycznie nic się nie robi oprócz podstawowych rzeczy eksploatacyjnych, olej wg serwisówki co 6000km ja leję co 3000km. I tyle :D
Wiadomo takie rzeczy jak klocki, łańcuch to się wymienia baaardzo rzadko. Moto bezobsługowe, ale nie bierz tego dosłownie.
Kilku użytkowników z forum to potwierdzi. Moja wrka jest pomodzona trochę i ładnie się zbiera jak dla mnie. Ale wiadomo, jak ktoś by się przesiadł z jakiegoś exc 525/530 etc na wr250x to by się pytał czemu to nie nie chce jechać :)Haha rozbawila mnie koncowka xd a jak myslisz wsadzajac przykladowo do wr125x kit na 180cc to by była odczuwalna różnica czy dalej był by zamulony a tylko silnik by ucierpiał? Podobno moc po wsadzeniu całego kitu 180 wzrasta z 15km do 28km a to prawie 2 razy tyle mocy...
Na pewno byś poczuł różnice, w głupiej motorynce zmieniałeś karburator i pojemość z 50 na 55 i była różnica
Yamaha wr450f rok 2007- SUPERMOTO