Nie chcesz kata exc 125 lub huski wr 125 bo serwis drogi(przy okazji nie jest to az drogi serwis w porównaniu do wyczynowych moto w 4t), a mówisz ze chcesz moto na dłuższy czas, wiec yamaha wr 125 odpada i zarazem wybór jest prosty ja bym walił w yamahe dt 125x, aprilie sx 125 lub huske sm 125, niby to tez 2t ale za to mniej wyżyłowane, za jakis czas bedzie za słabe wkładasz cylek np do yamahy dt125 atheny lub cylek od yamahy wr 200 i wciagasz exc 125 nosem :P
A co ja bym wziął ja byłbym na twoim miejscu exc 125, lac tylko dobry olej i latać raz na rok zmienić tłok koszt 400zł, raz na dwa lata (w najgorszym przypadku) zmienić łożyska na wale i korbę koszt około z uszczelkami 800 zł, remont 2t jest banalnie prosty wiec z wymiana tłoka na pewno sam sobie poradzisz, dbać tylko o to zebys nie zniszczył nicasilu- zajrzeć co jakis czas w okno wydechowe lub zwalić głowice :P
Aaaaa i jeszcze jedno z tego co wiem chciałeś kupic nowa wr 125 z salonu, wiec z tego wychodzi ze masz kase wiec nie wiem dlaczego martwisz sie remontami w 2t
Yamaha dt125x rok 2007
Yamaha wr450f rok 2007- SUPERMOTO