16

Odp: Wydech akrapovic z Aliexpress

Ja tam bym nic od nich nie kupił, jakoś im nie ufam. Wątpię, żeby mieli oryginalne Akrapy.

17

Na podróby trzeba patrzeć wszędzie. czy się kupuje na Ali czy w PL.
Osobiście wolałbym kupować na Ali bo jest duża większa ochrona kupującego gdzie na Aledrogo ochrony nie ma praktycznie w ogóle  i nastawienie sprzedających jest dużo lepsze, na aledrogo to większość januszy biznesu gdzie liczą, że kupisz a potem ,,pierdol się" jak coś się popsuje czy trzeba będzie skorzystać z gwarancji.

18 Ostatnio edytowany przez pawel93 (2016-09-20 16:07:50)

na Ali masz taką pewność, że nie kupisz oryginalnych rzeczy, jedynie wierne "repliki" :) oryginalne są tylko chińskie firmy typu Aukey, Xiaomi itd.

WR450F SM 06
kiedyś DT125RE SM plus brudas

19

Xiaomi też sprzedają podróbki. Trzeba kupować u zaufanych sprzedawców a nie tam gdzie najtaniej.

20

Ale kupując np. Xiaomi masz szansę trafić na oryginał, a w przypadku "markowych" rzeczy już nie :)

WR450F SM 06
kiedyś DT125RE SM plus brudas

21

No tak :D Ja na Ali przeglądam głownie jakieś duperele, breloczki, akcesoria jakieś itd.

Ale jestem ciekaw tego akrapa z Ali, miał ktoś go kupić i podzielić się opinią ale jakoś cisza.

22 Ostatnio edytowany przez koti001 (2016-09-21 12:03:20)

Wychaczylem używanego Arrowa z rozbitego moto za cenę chińskiego akrapa. Jestem mega zadowolony i podejrzewam że aż tak kolorowo z chinszczyzna by nie było. Czyli testu z mojej strony nie będzie! Mogę zrecenzowac Arrowa do smr co najwyżej.

23

Ja miałem takiego "akrapa" Wykonanie na pierwszy rzut oka jest ok, tak 6,5/10. W porównaniu np do Leosia którego miałem odbiegał trochę jakością wykonania ale trzeba było się przyjrzeć z ok 0,5 metra. Co głównie rzucało się w "oczy" to waga, ten z ali był chyba dwa razy cięższy od dłuższego leo więc Hacker byłby niepocieszony :P Za tą kasę myślę że nie ma tragedii (ja dałem coś ok 230zł), kupił gość który pchał moto na sell, na szczęście jakiegoś plastika ;)

WSK 125 (odrestauruje się) - Honda CB450S - Suzuki GS500E - Suzuki SV650S - KTM LC4 Duke II - KTM LC4 640SM - KLX300R - enduro zajawka

24 Ostatnio edytowany przez fincher (2016-09-21 21:04:47)

Te chińskie akrapy nie są złe. Wykonanie bardzo ok, lekkie, brzmią też nie źle. Słyszałem w gsxr i dziobaku. Za taką kasę można brać.
Na yt znajdziecie pod hasłem dajczu motovlog albo raku. Prezentacje jak brzmią.
Fotki:
[url]https://goo.gl/photos/66z2scQWjuVwGQ5K6[/url]

25

Spawy wyglądają do przyjęcia ale końcówki dramat - koło karbonu to one raczej nie leżały.
Z czego są same tłumiki? Alu czy stal?

SPIDI

Subiektywnie o motoryzacji z charakterem
Facebook.com/SpidiFreestyle

26

Stalowe

Będzie 690 niebawem

27

A jeśli to nie tajemnica ile kosztowały ostatecznie za sztukę?

SPIDI

Subiektywnie o motoryzacji z charakterem
Facebook.com/SpidiFreestyle

28

Ja zapłaciłem 460zł za dwa. W tej kasie warto brać

29

Montowałem kolegom w cbr 125 i jakość nawet nawet ale ja do czegoś większego niż te pizgawki bym tego nie włożył są krótkie i tak srednio by wyglądały .Ja za 2 dałem 400 złotych

Honda hm w planach crf 2007 replica :D

30

35cm, jest jeszcze opcja 50cm ale kosztują tyle co u nas wiec wiadomo.

LT-Z 400 --->DR-Z 400 SM+Yoshi RS2--->KTM 525 EXC SM --->MT-09--->Husaberg FS 650