Odp: Tor Radom
Ja w niedziele do Bełchatowa na red bulla jadę.
Ktoś może chętny w środę na pierwszą sesje jest?
Fz8 Fazer 2011, Yz450f SM 2013, Kx250f 2011
Było:
Wr250f 2004, DRZ 400 SM 2007.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Tor Radom
Strony Poprzednia 1 … 70 71 72 73 74 … 81 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
shonek napisał/a:Chopy, jak przygotować opony Ostatnio złapałem 2 uślizgi,
Te oponki mają dobre opinie, ale po tych uślizgach to złapałem uprzedzenie do nich, chociaż może niepotrzebnie.Podlać olejem XD
:)
Ciśnienie ustawić
shonek, a na jakim ciśnieniu jeździłeś ? Złapałeś uślizg przodu czy tyłu ?
shonek, a na jakim ciśnieniu jeździłeś ? Złapałeś uślizg przodu czy tyłu ?
Tył. Miałem lekko poniżej wartości w serwisówce, 1,9 a producent przewiduje 2 atmosfery. Opony fabrycznych rozmiarów, przód 110/70 i tył 140/70. Teraz dopompowałem. Aparaturę mam dobrą jak coś.
levis napisał/a:shonek, a na jakim ciśnieniu jeździłeś ? Złapałeś uślizg przodu czy tyłu ?
Tył. Miałem lekko poniżej wartości w serwisówce, 1,9 a producent przewiduje 2 atmosfery. Opony fabrycznych rozmiarów, przód 110/70 i tył 140/70. Teraz dopompowałem. Aparaturę mam dobrą jak coś.
to chyba ciut sporo jak 2.0, nawet 1.9. Ja miałem coś koło tego i też potrafiła uciekać, zbiłem do 1.6 i jest cacy :)
spróbuj 1.7 na zimnym kapciu i może lekko utwardź zawieszenie.
Kolejna sprawa, czy guma była nagrzana, bo na zimnym to prawie każda będzie uciekać...
Co prawda te 2 atmosfery są dla 90kg, ja z całym ubiorem itp ważę 80kg, no to z proporcji by wychodziło te 1,7-1,8.
A jak to wygląda w praktyce? Mniejsze ciśnienie, większy styk opony z podłożem = lepsza przyczepność? A jak większe ciśnienie to słabsza przyczepność? Z resztą tu chyba i tak nie ma z góry określonego pułapu, metoda prób i błędów + doświadczenie raczej.
Patrząc od strony fizyki tarcie nie zależy od powierzchni.
Opona była nagrzana.
EDIT ok, znalazłem dyskusję o ciśnieniu na tor i ulicę , większość daje faktycznie w okolicach 1,6/1,7 zarówno na tor jak i ulice.
2.0 to ekonomiczne ciśnienie :)
Wstępnie ja będę chętny.
Pytanko mam, posiadam wr250x. Nie będą na mnie krzywo patrzeć jak zajadę tym rydwanem śmierci na ten tor? Chciałbym się podszkolić bo czuję, że mam braki.
Byłem swoim i powiem, że nikt się krzywo nie będzie patrzeć. Mało tego będziesz musiał wyprzedzać miśki na o wiele mocniejszych sprzętach, bo potrafią zamulać. Więc będą się krzywo patrzeć ale przez to, że ich tym pierdzikiem będziesz wyprzedzał :)
Jedzie jutro ktoś? Trochę ostatnio się ochłodziło...
Jedzie jutro ktoś? Trochę ostatnio się ochłodziło...
Ja jednak w poniedziałek jadę.
Lepsza prognoza jesli chodzi o pogodę...do tego troche z czasem jutro cieżko.
Ja z kolei jak nie jutro to chyba już w tym sezonie nigdy :D
Byłem w Radomiu wczoraj, pogoda nawet niezła była. Pirelki dobrze trzymają się asfaltu, iskry szły :D
Dla wszystkich co nigdy nie byli na torze i się zastanawiają to niech lepiej się nie zastanawiają tylko jadą.
No a przed kolejnym wypadem na tor nie zapomnij zdemontować tego badziewia, bo ogranicza Tobie prześwit. W niesprzyjających warunkach pomoże się wyjebać.
Strony Poprzednia 1 … 70 71 72 73 74 … 81 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Tor Radom
Wygenerowano w 0.071 sekund, wykonano 67 zapytań